Ce mănânci când te laşi de fumat

1 2 jpg jpeg

Cele mai multe persoane care au renunţat la fumat s-au îngrăşat cu aproximativ 4,5 kg, însă până la 13% dintre foştii fumători pot câştiga mai mult de 11 kg . Persoanele sub 55 de ani şi cei care au fumat mai mult de 25 de ţigări pe zi au un risc mai mare de creştere în greutate. De asemenea, unele studii sugerează că femeile tind să se îngraşe mai puţin, spre deosebire de bărbaţi. De asemenea, este important de ştiut că un fumător are în mod natural o greutate mai mică cu 4 - 5 kg, comparativ cu o persoană care nu fumează. Ce mâncăruri duc la îngrăşare

Dupa ce renunţă la fumat, multe persoane preferă să mănânce alimente bogate în grăsimi şi zahăr, deoarece acestea le ajută să atingă plăcerea pe care o simt în timpul fumatului.

Cu toate acestea, studiile arată că beneficiile pentru sănătate asociate cu renunţarea la fumat depăşesc cu mult dezavantajul de creştere în greutate, chiar şi în cazul în care câştigul este de 10 până la 15 kg.

Nu ţine diete restrictive!

Dacă renunţi la fumat, ai grijă să nu te apuci de o dietă restrictivă, deoarece îţi poate face mi mult rău. Utilă este şi activitatea fizică, pentru că previne depunerea de kilograme.

Este bine să mănânci 3 mese principale pe zi şi 2 gustări. Încearcă să eviţi prăjelile, iar carnea s-o consumi fiartă sau la grătar.

Important este să incluzi în alimentaţie proteine şi fibre. Morcovii, ţelina, orezul brun, pâinea din cereale integrale, brânza slabă - toate sunt alegeri ideale. Nu uita, de asemenea, să bei 2 litri de apă în fiecare zi!