Ce gustări sănătoase să iei la plajă

1 2 jpg jpeg

Câteva zile libere sunt un prilej bun de a merge cu cei dragi la mare, să te bucuri de soare, de plajă, să uiţi de agitaţia urbană şi să te relaxezi.

Sună foarte bine însă nu trebuie să faci rabat de la bucatele sănătoase din farfurie. Astfel, pentru a-ţi potoli foamea atunci când mergi la plajă îţi propunem câteva variante simple şi eficiente.

Citricele, o oază de hidratare

Nu strică să iei cu tine câteva citrice în coşul pregătit deja de mers la plajă. Trebuie să ţii cont de faptul că toate cojile sunt biodegradabile, ocupă puţin spaţiu şi sunt delicioase.

Bogate în vitamina C, indispensabilă sistemului tău imunitar, oferă energie şi o stare de bine.

De altfel sunt bogate în fibre şi oferă un strop de hidratare vitala atunci când mergi la plajă.

Află cum poţi să slăbeşti cu ajutorul Soarelui AICI

Tot din categoria fructelor este recomandată şi banana, care îţi protejează pielea de razele solare, conţin carbohidraţi şi potasiu ce îţi vor oferi şi menţine senzaţia de saţietate timp îndelungat. Sunt ideale şi pentru tranzit.

Nu uita de seminţe şi nuci

Un combustibil sănătos, proteic pentru care se cere un aport mai mare de apă, în felul acesta vei evita deshidratarea.

Grăsimile sănătoase şi sodiul pe care pe conţin le recomandă pentru a fi consumate la discreţie atât de cei mici cât şi de adulţi.

Nucile sunt esenţiale pentru a-ţi menţine pielea şi părul frumos. Bogate în uleiuri satisfac pofta de a ronţăi, în acelaşi timp oferindu-ţi şi mai multă energe să te lupţi cu valurile.

Nutrimenţii din legume

Nu trebuie să uiţi de cât de sănătoase sunt legumele şi uşor de transportat. Zemoase, hidratante îţi protejează organismul de razele solare, astfel că recomandam să alegi morcovii, roşiile sau ardeul gras. Nici castraveţii nu trebuie lăsaţi acasă, având suficentă apă îţi vor aduce un strop de hidratare.

Poţi să ţi le feliezi de acasă, să le pui într-o pungă cu gheaţă sau să le pui într- o pungă termoizolantă.

Datorită faptului că ele nu se oxidează îşi vor păstra forma, culoarea şi gustul şi te vei bucura astfel de o porţie de sănătate în compania celor dragi şi a brizei mării.