Ce fructe te ajută să slăbeşti mai uşor

1 2 jpg jpeg

Gustul bun al fructelor de goji este cea mai mică dintre calităţile lor. Au un conţinut mare de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi care te pot ajuta să îţi ţii în frâu kilogramele, datorită puţinelor calorii şi să ai grijă de digestie.

Având în vedere că au un indice glicemic mic, nivelul de zahăr din sânge nu va fi influenţat de valoarea lor nutriţională, iar vitaminele şi acizii esenţiali pe care îi conţin le transformă într-o gustare perfectă indiferent de perioada zilei.

Previn cancerul

Consumul de fructe de goji este benefic mai ales pentru cei care se luptă cu o formă de cancer sau care vor să prevină această maladie. Sunt capabile să oprească evoluţia celulelor canceroase din organism.

Poţi alege să le consumi ca atare, în stare crudă, sau sub formă de suc timp de cel puţin 14 zile, rezultatul fiind o stare de spirit mai bună şi o bună funcţionare a funcţiilor gastrointestinale. Mai ales dacă te afli printre persoanele care suferă de diabet, le poţi consuma fără teama că îţi vor creşte nivelul glicemic.

Ocrotesc pielea de efectele razelor ultraviolete

Tocmai cantitatea mare de antioxidanţi pe care o au recomandă fructele goji pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Cercetătorii de la Universitatea din Sidney afirmă, în urma mai multor studii, că un consum regulat de goji îţi va proteja pielea de radiaţiile ultraviolete şi va preveni degenerarea celulelor pielii.

Practic, sănătatea ta depinde de alegerile pe care le faci, astfel că un bol cu goji lăsat la îndemână va face minuni pentru starea ta de spirit, frumuseţea pielii şi confortul tău.

Dacă obişnuieşti să mănânci fructe uscate de fel, alege să le înlocuieşti cu goji şi vei vedea rezultatele spectaculoase chiar pe pielea ta.

Citeşte şi: 5 efecte nebănuite ale fructelor goji

Menţin vederea bună

Unul dintre cei mai buni antioxidanţi pe care îi conţine este zeaxantina. Acesta stimulează şi menţine sănătatea ochilor. Pe baza acestui compus s-a efectuat şi un studiu în Elveţia, concluzia finală fiind aceea că, după o perioadă de 90 de zile în care se consumă 100 de grame de goji zilnic, s-a redus numărul de depozite gălbui de pe retină considerabil, împiedicând astfel apariţia degenerării musculare de la nivelul ochilor. Acesta este un motiv în plus pentru a le consuma, cu atât mai mult atunci când stai în faţa calculatorului pentru foarte mult timp.