Ce este recomandat să mâncăm după sport

1 2 jpg jpeg

Astfel, înainte de antrenament este ideal să mâncăm cu cel puţin două ore înainte pentru a avea destulă energie şi putere. În schimb, ce mâncăm după sală are rolul de a reface depozitul de energie al corpului, dar şi să grăbească recuperarea fizică şi refacerea muşchilor solicitaţi.

Drept urmare, în intervalul de două ore ce urmează antrenamentului, este absolut necesar să consumăm carbohidraţi, deoarece nivelul de glicogen din muşchi trebuie refăcut, şi neapărat proteine, care au rolul de a restaura fibrele musculare afectate de efortul fizic, precum şi de creearea unui nou ţesut muscular. Iată, aşadar, ce este bine să mâncăm şi să bem după antrenamente, pentru a obţine rezultatele dorite!

Proteine

Toată lumea ar trebui să consume proteine cel mult în prima jumătate de oră de la terminarea antrenamentului. Intervalul optim, susţin specialiştii, este la 15 minute după ce am făcut sport, timp în care muşchii absorb mai rapid aminoacizii din proteine, hrana necesară pentru a se reface.

Printre proteinele recomandate se numără ouăle, seminţele de quinoa (conţin mai multe proteine şi fibre decât orezul brun), kefir amestecat cu cereale integrale sau fructe, ton sau somon, piept de pui sau de curcan, carne de vită, toate acestea putând fi completate cu o salată din legume de sezon.

Carbohidraţi

Pentru necesarul de carbohidraţi, este recomandat consumul de legume verzi precum varză, broccoli, spanac, fasole verde, deoarece aceste conţin carbohidraţi cu eliberare mai lentă.

De asemenea, putem consuma paste integrale, orez integral, un cartof fiert sau copt şi fructe cu un conţinut scăzut de fructoză (zmeură, afine, mure şi căpşuni). În nici un caz nu se vor consuma alimente prăjite în ulei sau grăsime.

Nu uita de APĂ

După efortul depus, nu trebuie să uităm de hidratare, deoarece am pierdut lichide în timpul antrenamentului şi ele trebuie înlocuite. Pentru o hidratare corectă şi un nivel optim de energie, este necesar să bem 2-3 pahare de apă.