Ce contraindicaţii are zeama de varză

1 2 jpg jpeg

Varza murat─â este nelipsit─â din c─âmara gospodinelor, poate fi consumat─â ca atare sau ca ┼či garnitur─â la diverse m├ónc─âruri.

At├ót varza murat─â dar ┼či celebra zeam─â de varz─â con┼úine foarte multe vitamine ┼či nutrimen┼úi benefici s─ân─ât─â┼úii tale printre care amintim vitamina U, o vitamin─â cu ac┼úiune anti-ulceroas─â. de regul─â aceast─â vitamin─â din varz─â se distruge prin procesul de fierbere, ├«ns─â atunci c├ónd varza se mureaz─â aceast─â vitamin─â se p─âstrez─â.

Varza este indicat─â inclusiv ├«n curele de sl─âbire deoarece stimuleaz─â arderile gr─âsimilor ┼či ajut─â la normalizarea apetitului indiferent dac─â o consumi crud─â sau murat─â.

Zeama de varz─â murat─â regleaz─â tensiunea

1 2 jpg jpeg

Dac─â faci paret din categoria de oameni hipotensivi atunci chiar este recomandat s─â consumi un pahar de zeam─â de varz─â murat─â, consumat─â mai multe zile la r├ónd aceasta te va ajuta s─â ├«┼úi reglezi ┼či tranzitul digestiv, evit├ónd cu succes constipa┼úia.

├Ä┼úi ofer─â un adev─ârat efect detoxifiant ┼či ├«n acela┼či timp te ajut─â s─â ├«┼úi men┼úii sistemul imunitar puternic. S─ârurile ┼či mineralele din compozi┼úia sa te vor ┼úine departe de infec┼úiiile respiratorii.

Atenţie la zeama de varză acră!

De┼či este considerat─â ca fiind un adev─ârat medicament al naturii ┼či nu prezint─â contraindica┼úii, nu se poate spune acela┼či lucru ┼či despre zeama de varz─â acr─â, ┼či asta din cauza cantit─â┼úii mari de sare care poate ├«nr─âut─â┼úi starea de s─ân─âtate.

Datorită procesului de fermentaţie, zeama de varză este foarte acidă, astfel că dacă ai probleme la nivelul stomacului mai ales gastrită sau ulcer, atunci consumul de varză acră ar trebui evitat.

Este posibil ca ├«n unele cazuri organismul uman s─â resimt─â ameliorare dar ┼či cazuri ├«n acre aceasta s─â intensifice arsurile la nivelul stomacului.

Află în ce afecţiuni este indicată varza murată AICI

Este posibil să-ţi dea palpitaţii

2 jpg jpeg

Dac─â suferi de hipertensiune, ┼či ├«n acest caz ar trebui s─â limitezi zeama de varz─â acr─â. Cantitatea mare de sare te va face s─â bei mai mult─â ap─â, iar apa ├«n exces va conduce la cre┼čterea tensiunii arteriale. ├Än felul aceste te vei confrunta cu eventuale palpita┼úii, dureri ├«n piept sau chiar cu un infarct miocardic.

Nici ├«n cazul problemelor la nivelul rinichilor nu este indicat─â consumul de varz─â acr─â, ┼či asta tot din cauza cantit─â┼úii de sare ce se va depune ├«n zona lor impiedic├ónd buna lor func┼úionare ce va atrage alte probleme de s─ân─âtate.