Ce conţine salata ideală pentru o inimă sănătoasă?

2 jpg jpeg

De ceva vreme specialiştii recomandă consumul zilnic de legume şi fructe şi o hidratare corespunzătoare indiferent de anotimp.

Şi asta deoarece hrana vie este plină de nutrimenţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi de care organismul tău are nevoie.

Pentru sănătatea sistemului cardiovascular este important să consumi alimente cu un conţinut ridicat de potasiu, apă şi magneziu, astfel că aceste componente regăsindu-se din plin în castraveţi, poţi să îi consumi cu cea mai mare încredere.

Cea mai bună combinaţie pe care o poţi face este să combini castravetele cu usturoiul. Da, nu este tocmai o combinaţie des întâlnită, însă calităţile sale nutriţionale sunt extraordinare mai ales dacă te afli deja în grupul persoanelor afectate de hipertensiuena arterială.

Cum apar bolile cardiace?

În momentul în care inima pompează sângele, dacă arterele se îngustează din diferite motive (alimetaţie bogată în grăsimi, alcool, tutun) se crează tensiunea arterială, care nedescoperită la timp poate duce la apariţia bolilor cardiace mai greave precum şi la un eventual accident vascular cerebral.

Nici stresul sau lipsa sportului nu te ţine la distanţă de aceste afecţiuni, mai ales că ambele activităţi sunt în strânsă legătură cu un nivel ridicat de colesterol, unul dintre diversele cauze ale îngustării vaselor sangvine.

Însă în această privinţă o salată de castraveţi cu usturoi te poate ajuta într-un mod extrem de benefic.

Combinaţia de usturoi cu castravete

1 2 jpg jpeg

Castraveţii având pe lângă magneziu şi apă o cantitate mare de potasiu, acesta ajută la echilibrarea cantităţii de sodiu din celule, astfel fiind un ajutor de nădejde în cazul aterosclerozei. Mai mult de atât, castravetele conţine o cantitate bună de fibre, esenţială în reglarea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului dar şi în prevenirea anumitor afecţiuni precum diabetul zaharat de tipul 2.

Află cât de bun este usturoiul pentru a regenera ficatul AICI

Usturoiul controlează tensiunea

Unul dintre remediile naturiste pentru a controla tensiunea arterială este consumarea usturoiului crud . Acesta având efecte bune şi asupra colesterolului, în acelaşi timp fiind bun şi pentru ateroscleroză.

Substanţa activă din usturoi, alicina se comportă în organismul uman exact precum medicamentele pentru tensiunea arterială.

Cum se preapară salata de castraveţi cu usturoi

Încearcă această combinaţieşi consum-o cât de des ai ocazia, astfel sănătatea ta acrdiovasculară va cunoaşte o reală îmbunătăţire.

Tot ce trebuie să faci este să cureţi 3 căţei de usturoi şi să îi toci mărunt. 2 castraveţi îi speli bine şi îi taie cubuleţe cu tot cu coajă şi se amestecă cu usturoiul. Adaugă 1 lingură de oţet de mere şi una de apă. Pentru un gust şi un decor mai plăcut poţi adăuga chiar şi câteva frunze de mentă. Poţi de altfel să le bagi la blender şi să îl serveşti ca dressing la salată.