Ce beneficii are sucul de sfeclă roşie

1 2 jpg jpeg

Reglează tensiunea arterială

Probabil cea mai importantă utilizare a sucului de sfeclă este pentru a scădea tensiunea arterială. Dacă eşti hipertensiv şi bei suc de sfeclă, impactul este aproape imediat, tensiunea din vene şi artere este uşurată, permiţându-i sistemului cardiovascular să se relaxeze.

Ţine sub control diabetul

Există o cantitate semnificativă de fibre solubile în sucul de sfeclă roşie, care ajută nu doar la combaterea constipaţiei, ci şi la a ţine sub control nivelul de zahăr din sânge. 200 ml de suc de sfeclă pe zi îi protejează pe diabetici şi scade riscul de diabet pentru persoanele sănătoase.

Previne formarea tumorilor

O serie de studii au arătat că sucul de sfeclă previne leucemia şi formarea tumorilor şi chiar îmbunătăţeşte sănătatea persoanelor diagnosticate cu cancere inoperabile. Betaina şi vulgaxantina, două substanţe foarte rare care se găsesc în sucul de sfeclă, se află în cercetări pentru a determina potenţialul lor impact asupra cancerului.

Reduce inflamaţia din corp

Betaina din sucul de sfeclă acţionează împotriva inflamării ţesuturilor, în producerea de enzime şi în menţinerea balanţei hormonale. Astfel, sucul are efecte pozitive într-o serie de afecţiuni precum artrită, gută sau dureri de cap.

Îmbunătăţeşte sănătatea ficatului

Cercetările au arătat că sucul de sfeclă roşie menţine sănătatea ficatului, prin efectul depurativ, observat încă din cele mai vechi timpuri.

Recomandare:sucul de sfeclă trebuie consumat cu prudenţă de femeile însărcinate şi persoanele care suferă de afecţiuni ale rinichilor, pentru că tinde să crească în exces depozitele de minerale din corp.