Ce alimente să mănânci pentru a avea mai multă energie

1 2 jpg jpeg

Banane

Fruntaşele acestui clasament sunt, fără dar şi poate, bananele. Sunt o sursă bună de carbohidraţi, potasiu şi vitamina B6, care ajută la sporirea nivelului de energie al organismului.

Nutriţioniştii şi antrenorii de fitness recomandă bananele ca gustare înainte de un antrenament intens pentru a îmbunătăţi performanţa şi pentru a creşte rezistenţa în timpul antrenamentului.

Peşte gras

Peştele gras precum somonul sau tonul reprezintă o sursă bună de proteine, acizi graşi şi vitamina B, de aceea este recomandat să îl incluzi în dieta ta.

Dacă îl vei consuma zilnic, îi vei asigura organismului cantitatea necesară de Omega-3- care reduc inflamaţiile din corp şi combat oboseala şi de vitamine – B3, B4, B12, recomandate pentru creşterea nivelului de energie.

Orez brun

Spre deosebire de cel alb, orezul brun este mai puţin procesat şi este mult mai bogat din punct de vedere nutritiv. Datorită conţinutului de fibre, orezul brun are un indice glicemic scăzut, contribuind la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la menţinerea nivelului energetic pe întreg parcursul zilei.

Ouă

Pe lângă senzaţia de saţietate, ouăle sunt recomandate şi pentru a-ţi asigura necesarul de energie. Bogate în proteine, ajută la creşterea rezistenţei la efort, mai ales în perioadele solicitante.