Ce alimente previn apariţia ridurilor

2 jpg jpeg

Cheia ideală pentru a te bucura o perioadă cât mai mare de sănătate şi de starea de bine este limentaţia echilibrată şi sănătoasă alături de mişcare, hidratare şi odihnă.

Nu sări peste micul dejun niciodată şi asigură-te că ai 3 mese principale zilnic. Uită de nopţile albe şi de viciile precum tutun sau alcool.

Legumele sunt indispensabile

Când spui legume te gândeşti la o gamă variată de alimente, toate având acelaşi punc comun şi anume fibrele şi antioxidanţii.. Fibrele conţinute de acestea au un efect uimitor asupra pielii tale, pe lângă faptul că ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, împiedicând astfel absorbţia lor în corp.

Vitaminele E şi C îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi. O porţie zilnică de legume îţi va oferi suportul nutriţinal de care organismul tău are nevoie pentru a funcţiona corespunzător.

Alimente bogate în Omega-3

Cea mai bună recomandare la acest capitol estepeştele. Acizii graşi de tipul Omega-3 şi 6 sunt grăsimi esenţiale necesarea pentru menţinerea flexibilităţii pielii, prevenirea apariţiei ridurilor premature şi a uscării pielii.

Dacă vrei să te bucuri de o piele sănătoasă şi frumoasă şi în acelaşi timp să te bcuuri de sănătate nu uita să adopţi în alimentaţia ta peştele, pe care îl poţi consuma fie la grătar, la cuptor , fie în salate.

Află cum poţi scăpa de celulită cu ajutorul unui avocado AICI

Proteinele ajută celulele să se regenereze

De la piele, cel mai mare organ până la cea mai mică celulă, consumul de proteine nu poate să îţi aducă decât multe beneficii. Mai mult de atât o cantitate adecvată de proteine consumată zilnic va ajuta la procesul de reînnoire celulară. Acest proces este responsabil cu aspectul unei pieli fine şi sănătoase.

Poţi să apelezi la carnea de curcan, pui, peşte, vită sau la legume precum fasolea, leguminoasele ori lactatele.

Asigură-te că cel puţin o masă este alcătuită din proteine şi vei vedea pe propria ta piele rezultatele.

Un alt rol important în prevenirea ridurilor îl are potasiul. Un electrolit întâlnit în foarte multe alimente printre care şi bananele. Acesta ajută la menţinerea echilibrului fluidelor în corp.

Poţi să îl găseşti de asemenea în spanac sau avocado.

Hidratarea constantă

O piele suficient de hidratată este întordeauna frumoasă şi strălucitoare. Chiar dacă perioada caniculară a luat sfârşit nu uita să te hidratezi corespunzător. Cei 2 litri de apă trebuie consumaţi zilnic astfel încât corpul tău să nu ajungă să simtă senzaţia de sete.

Deşi te poţi hidrata şi cu ajutorul legumelor sau fructelor nu uita totuşi că apa este vitală atât pentru frmuseţea cât şi pentru sănătatea ta