Ce alimente îţi cresc riscul de cancer

1 2 jpg jpeg

Anumite tipuri de carne

Carnea de pasăre este una dintre sursele bune de proteine, substanţe nutritive necesare pentru musculatură. Totuşi, dacă este prăjită sau procesată, consumată sub formă de mezeluri îţi creşte riscul de a suferi de un tip de cancer. Nici carnea roşie, preparată la grătar nu trebuie consumată în cantităţi mari. Institutul American de Cercetare a Cancerului recomandă aproximativ 18 grame de carne preparată la grătar pe săptămână.

Grăsimile parţial hidrogenate

Multe din alimentele tale favorite conţin grăsimi parţial hidrogenate, mai ales cele procesate sau coapte. Aceste grăsimi le îmbunătăţesc gustul şi le prelungesc perioada de valabilitate, dar îţi pot afecta sănătatea şi cresc riscul de cancer mamar şi rectal. La citirea etichetelor, le recunoşti după denumirea hidrogenat sau parţial hidrogenat, ceea ce indică prezenţa grăsimilor trans.

Conservele

Alimentele din conserve pot să conţină Bisfenol A (BPA), care favorizează apariţia cancerului, a diabetului de tip 2. Ai grijă ca pe etichetele alimentelor conservate să fie menţionat „fara BPA” sau „BPA-free”. În general, evită-le sau ia o singură porţie pe zi.

Citeşte şi: Ceapa, banala legumă cu puternic efect anticancer

Murăturile

În cantitate mică, murăturile sunt sănătoase datorită probioticelor pe care le conţin. Nu le elimina complet din dietă. Totuşi, excesul, mai ales la cei care au probleme cu stomacul, poate să conducă la apariţia cancerului de stomac.

Pont

Adaugă în salate şi mâncăruri mai multe condimente şi plante aromatice, cu acţiune de prevenire a cancerului: turmeric, oregno, salvie, rozmarin, busuioc, nucşoară, scorţişoară, cuişoare.

Băuturile alcoolice

Consumate cu moderaţie, băuturile alcoolice nu-ţi afectează sănătatea, dar în exces îţi cresc riscul de cancer hepatic, mamar sau de colon. Femeile ar trebui să nu depăşească un pahar pe zi.