Ce alimente îţi accelerează metabolismul

2 jpg jpeg

Cerealele integrale

Aportul crescut de cereale este recomandat în orice dietă. Ovăzul, grâul, orezul, porumbul îţi conferă un plus de carbohidraţi complecşi care accelerează metabolsimul prin echilibrarea nivelului de insulină. Oscilaţiile mari ale nivelului de insulină semnalează corpului o nevoie de a asimila grăsimi.

Broccoli

Datorită calciului pe care ţi-l aduce în plus un aliment precum broccoli, metabolismul va fi impulsionat să-şi accelereze metabolismul. Pe lângă calciu, îţi aduce şi vitamine: A, C, K, fibre şi antioxidanţi. Este unul dintre cele mai bune alimente cu efect detoxifiant.

Extrapont

Alte surse de calciu, precum laptele, sarcinele, fasolea albă, portocalele, migdalele, seminţele de susan te susţin în lupta cu kilogramele în plus. Un studiu efectuat de specialişti americani a arătat că persoanele care consumă până la 1200 mg de calciu pe zi slăbesc de 2 ori mai rapid.

Ardeii iuţi

Cele mai noi cercetări au demonstrat că ardeii iuţi pot creşte metabolismul cu până la 25%. În general, alimentele iuţi te fac să transpiri datorită capsaicinei din compozţia lor, care stimulează receptorii durerii din corp. Aceeaşi substanţă accelerează circulaţia sângelui şi rata metabolică ajutând corpul să topească mai repede grăsimile acumulate.

Alături de ardei iute, condimentele cu care dai gust mâncărurilor, piper negru, usturoi, seminţe de muştar, te ajută să arzi mai multe calorii, până la 1000 pe zi.