Cât de sănătoase sunt legumele congelate

1 2 jpg jpeg

Legumele congelate, de exemplu, pot oferi aceeaşi cantitate de nutrienţi precum cele proaspete, cu condiţia să fie păstrate la minus 20 de grade Celsius şi pentru cel mult un an.

Iată, aşadar, cât de sănătoase sunt legumele congelate şi de ce e bine să le consumi!

Cât de sănătoase sunt legumele congelate - aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete

Congelarea este un proces care întârzie dezvoltarea bacteriilor, astfel că alimentele pot fi păstrate în siguranţă şi în stare proaspătă. De exemplu, fructele şi legumele rezistă în congelator până la un an.

Legumele trebuie puse în congelator la scurt timp după ce au fost culese sau cumpărate, pentru a-şi păstra pentru mai mult timp vitaminele şi mineralele. Este recomandat să eviţi congelarea legumelor pătate sau uşăr zdrobite.

Cât de sănătoase sunt legumele congelate - fierbe şi abia apoi congelează

Regulile de igienă sunt importante înainte de a pregăti alimentele pentru congelare. Imediat după spălare, legumele trebuie date într-un clocot timp de 20 de secunde pentru a elimina toate bacteriile. În acest mod, se reduce şi timpul de gătire ulterior, după decongelare. Prin opărire, legumele rezistă o perioadă mai lungă de timp în congelator.

Tot în timpul procesului de opărire, legumele pierd din rezistenţa fibrelor şi, astfel, vor ocupa mai puţin loc în congelator. Pentru congelare este bine să se folosească pungile de plastic de uz alimentar, săculeţii speciali pentru congelator sau recipientele din plastic mai rezistent (în caz contrar, cele din plastic subţire riscă să se crape).

De asemenea, legumele se vor congela în cantităţi mici în pungi, cât pentru o singură utilizare. Odată dezgheţate, ele nu mai pot fi recongelate, pentru ca îşi vor pierde toţi nutrienţii.

Drept urmare, legumele congelate aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete şi nu se strică atât de uşor.