Cât de sănătoase sunt alimentele negre?

1 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura din plin de sănătate este necesar să îi oferi organismului tău o gamă largă de vitamine, minerale cât şi antioxidanţi.

Un aspect despre care s-a vorbit foarte puţin raportat la valoarea sa este faptul că alimentele negre sunt cea mai bună sursă de antioxidanţi, tocmai pentru că au culoarea negră, care este dată de cantitatea mare de antocianine.

Chiar dacă nu sunt tocmai foarte atrăgătoare să le observi în farfurie, alimentele negre sunt un elixir al sănătăţii ce nu ar trebui ocolit deloc.

Te protejează de boli

Cu cât îi vei furniza o doză mai mare de antioxidanţi organismului tău cu atât mai ferit va fi de acţiunea negativă a radicalilor liberi, ameliorând în acelaşi timp inflamaţiile przente în organism.

Sunt îndicate a fi folosite mai ales în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea mai rapidă şi facilă a toxinelor, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar şi totodată întărind metabolismul.

Află cum să îţi menţii mereu silueta sub control AICI

Lintea şi fasolea neagră

Poate că nu ştiai însă acum este cazul să te uiţi după lintea şi fasolea neagră. Lintea este bogată atât în fibre cât şi în minerale, mai ales fier, astfel că pentru o digestie bună, echilibrată ai nevoie de un consum regulat de linte.

De asemenea fasolea neagră se recomandă a se consuma mai ales pentru că ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mexicanii de exemplu folosesc fasolea foarte des, fiind unul dintre cele mai poplare alimente din bucătăria lor.

O inimă sănătoasă şi o alimentaţie echilibrată se va observa şi în ceea ce priveşte valoarea colesterolului bun.

Ştiai că există usturoi negru?

Despre usturoi se ştie că este un elixir de sănătate, însă există şi varianta neagră, cea plină de antioxidanţi.

Deşi se găseşte mai greu se merită toată căutarea. Toate produse negre îţi vor oferi o doză de energie şi vitalitate ce se va observa şi se va menţine dacă alegi să le consumi regulat.

Orezul negru, secretul antiîmbătrânire

2 jpg jpeg

Ei da, orezul negru a început să mai capete notorietate, fiind o variantă mult mai sănătoasă a orezului alb.

La fel ca şi alimentele enumerate mai sus, şi orezul negru combate inflamaţia din organism, şi este considerat ca fiind unul dintre alimentele folosite doar de oamenii cu sânge albastru.

Printre motivele pentru care ar trebui să consumi mai des orez negru se regăseşte puterea mare de protecţie mai ales împotriva îmbătrânirii premature.

Nici strugurii negri nu sunt de evitat sau murele ori curmalele negre.

Condimentele negre

1 2 jpg jpeg

Atât piperul cât şi chimenul nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta. Mai ales pperul care poate fi folosit în absolut orice preparat din orice bucătărie. Avantajele sale adună şi sprijinul împotriva surplusului de kilograme, prevenind depunerea de noi calorii, accelernd metabolismul.

Chimenul poate fi folosit fie la mâncărurile exotice fie la diverse dulciuri, sau îl poţi consuma sub formă de ceai.