Cât de mult deshidratează cafeaua

1 2 jpg jpeg

Cafeaua: benefic─â sau nu?

Cafeaua a fost prezentat─â ├«n ultima perioad─â b─âutura care ne deshidrateaz─â. Fie c─â o bei diminea┼úa acas─â, la birou sau ├«n ora┼č dup─â-amiaza, mul┼úi ne baz─âm pe cafea ca sursa noastr─â de energie. Cafeaua este cunoscut─â pentru beneficiile pe care le are asupra creierului, ├«ns─â se spune c─â prin consumul excesiv de cafea cre┼čte fluxul de s├ónge c─âtre rinichi, inhib├ónd astfel absorb┼úia sodiului, ceea ce face cafeaua un diuretic.

Efectul diuretic pe care-l are cafeaua provoac─â cre┼čterea produc┼úiei de urin─â. Din moment ce ai nevoie mai des la toalet─â, exist─â ┼či mai mult─â eliminare de sodiu ┼či ap─â. C├ónd piezi sodiu ┼či ap─â ├«n cantit─â┼úi mai mari, devii deshidratat─â. Pentru a evita pierderea substan┼úelor nutritive, solu┼úia este s─â combini cafeaua cu o diet─â s─ân─âtoas─â.

Leg─âtura dintre consumul de cafea ┼či deshidratare

Nutri┼úionistul consultant Dr. Rupali Dutta explic─â: ÔÇ×Cafeaua este un diuretic natural. Av├ónd prea mult─â cafea ┼či combinarea ei cu alimente nes─ân─âtoase poate duce la deshidratare. ├Än plus, consumul exceasiv de cafea provoac─â deshidratarea ┼či cre┼čterea nivelului de aciditate, iar cu c├ót aciditatea din stomac este mai mare, mai deshidratat─â e┼čti. De asemenea, vitaminele ┼či mineralele solubile ├«n ap─â sunt eliminate din organism din cauza deshidrat─ârii. Iar c├ónd procesul de hidratare al corpului nu are loc, te confrun┼úi ┼či cu balonare.ÔÇŁ

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI