Cât de important este să consumi alimente alcaline?

1 2 jpg jpeg

Este important de precizat că organismul uman este unul alcalin şi pentru a-l păstra cât mai sănătos este necesar consumul de alimenten acaline, acestea fiind excelente în neutralizarea acizilor prezenţi în organism.

În felul acesta vei putea menţine pH-ul corpului tău într-o stare fucţională şi optimă.

Lămâia îţi susţine imunitatea

2 jpg jpeg

Şi lămâia face parte din categoria de alimente alcaline pe care ar fi bine să o consumi cât mai des cu putinţă, mai ales acum când vremea este aşa capricioasă, fiind un stimulent perfect pentru imunitatea ta.

În plus, toate mineralele şi vitaminele din lămâie îţi vor stimula digestia şi astfel vei avea parte de un tranzit corespunzător. Pe perioada verii nu ezita să consumi pepene din plin.

Tot din categoria fructelor alcaline fac paret şi bananele, ele pot îmbunătăţi digestia, pot preveni diabetul şi au grijă de sănătatea inimii. Bogate în vitamina B, fibre, potasiu, mangan şi proteine excelente pentru sănătatea ta.

De asemenea, fructele de padure sunt excelente pentru calitatea pielii, fiind recunoscute mai ales pentru faptul că întârzie procesul de îmbătrânire, menţine memoria în stare bună şi ameliorează tulburările cronice. Antioxidanţii, fibrele şi vitaminele ajută în special la stimularea digestiei şi a peristaltismului, astfel că toxinele se pot elimina mult mai uşor şi repede din organism.

Nu uita nici de struguri sau de avocado.

Află cât de sănătoasă este hrişca şi cum se prepară AICI

Spanacul are grijă de inima ta

2 jpg jpeg

Benefic pentru inimă, memorie, fiind o sursă xtrem de importantă mai ales de antioxidanţi, ar trebui să îl consumi din plin ori de câte ori ai ocazia.

Poţi să optezi şi pentru quinoa, aceasta fiind utilă în special pentru a controla nivelurilor de zahăr şi de colesterol din sânge. Având o cantitate foarte mare de fibre faţă de alte cereale este indicată pentru digestia noastră. Quinoa conţine, de asemenea, riboflavină, fier, lizină şi magneziu.

Hrişca, sursă bună de proteine

2 jpg jpeg

Hrişca consumată cu regularitate te va ajuta să stai la distanţă de afecţiuni precum diabetul sau bolile de inimă. Când este frig afară va creşte temperatura organismului şi în permanenţă îţi oferă proteine, vitamine şi minerale de calitate având totodată grijă de silueta ta.

Poţi să o combini cu uleiul de măsline, seminţele de in, pătrunjel şi astfel vei obţine o masă extrem de delicioasă, saţioasă şi sănătoasă.

Şi morcovii, conopida, broccoli fac parte din categoria alimentelor alcaline benefice sănătăţii tale.

Profită de toate darurile naturii şi preţuieşte sănătatea, este cea mai importantă.