Cât de important este laptele pentru sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Consumul de lapte şi de lactate ar trebui să fie o prioritate pentru tine. Este bogat în calciu, potasiu, fosfor, vitamina D, A, B12, B2 şi proteine. Consumul de lapte şi de lactate, în general, pe lângă faptul că întăreşte sistemul osos şi contribuie la o creştere armonioasă, diminuează riscul de hipertensiune, osteoporoză sau cancer de colon.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Cardiff University, consumul de lapte reduce riscul de deces din cauza bolilor coronariene sau a accidentului vascular cerebral cu 15-20%.

Află AICI importanţa consumului de lapte în sarcină

Protejează sănătatea orală

Laptele întăreşte dinţii şi previne apariţia cariilor. Dacă îţi place laptele cu cacao naturală, să ştii că această combinaţie nu afectează sănătatea dinţilor şi este foarte sănătoasă!

Aport de calciu

Laptele este o sursă eficientă de calciu, acesta este motivul cel mai obişnuit şi evident pentru caretrebuie să-l bei. Avantajele calciului ar putea fi percepute sub forma evitării unor afecţiuni cronice, cum ar fi pierderea osoasă, cancerul, durerile de cap şi obezitatea în rândul copiilor. De asemenea, pentru a dezvolta sistemul osos, ar trebui să bei lapte, astfel încât calciul să fie furnizat în mod corespunzător oaselor.

Rehidratare

S-a constatat că laptele conţine 95% apă şi, de fapt, aceste molecule de apă ajută efectiv oamenii să-şi ţină corpul hidratat. Acest aport este deosebit de important pentru copii, deoarece aceştia sunt implicaţi, de obicei, în diferite tipuri de activităţi şi joacă. În acest fel, copiii se pot hidrata doar bând un pahar cu lapte.

Te ajută să slăbeşti

Laptele taie pofta de mâncare şi te ajută să slăbeşti. Un pahar de lapte degresat este perfect pentru a-ţi suprima pofta de mâncare atunci când eşti la dietă. De asemenea, conţine vitamina D care ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumat după exercitiile fizice, laptele accelerează arderea grăsimii şi dezvoltarea masei musculare. Mai mult, calciul din lapte inhibă absorbţia grăsimilor în intestin şi te ajută să previi depunerea kilogramelor în plus. Atenţie!

Laptele favorizează apariţia diabetului în organism. Potrivit unui studiu intercultural, realizat pe copii din 40 de ţări, cu cât consumi mai mult lapte şi produse lactate, cu atât mai mare este riscul să ajungi să suferi de diabet. Însă cu cât consumi mai multe vegetale şi mai puţine lactate, cu atât scade mai dramatic acest risc.

…laptele este benefic pentru piele? Acesta conţine aminoacizi care ajută la curăţarea pielii. De asemenea, laptele face pielea mai fermă şi mai fină şi îi conferă strălucire.