Cât de bună e apa calda cu lămâie?

1 2 jpg jpeg

Cei mai mulţi dintre noi nici nu ne putem imagina să începem ziua fără cafeaua de dimineaţă. Îţi propunem o mică schimbare: să o înlocuieşti cu apă caldă şi lămâie.

Consumată pe stomacul gol, ne curăţă intestinele, iar primăvara pare să fie cel mai potrivit moment pentru a adopta acest obicei, pentru că este posibil ca, după alimentaţia de iarnă, corpul să fie mai încărcat cu toxine.

În fiecare dimineaţă, consumă pe stomacul gol un pahar cu apă plată puţin încălzită (aceasta fiind mult mai repede asimilată de organism decât cea rece), în care storci o jumătrate de lămâie. Aşteaptă cel puţin 30 de minute înainte de a lua micul dejun.

Apa calda cu lamaie combate constipaţia

Apa caldă cu lămâie stimulează ficatul să elimine bila, necesară pentru digestie. În plus, este bogată în minerale şi vitamine, „spală” intestinele şi reduce simptomele indigestiei (arsuri la stomac, balonare). Un alt avantaj major este stimularea mişcării pereţilor intestinali, cu beneficii în cazul persoanelor care suferă de constipaţie.

Apa calda cu lamaie reduce procesul inflamator

În ciuda acidităţii sale, lămâia este, de fapt, un aliment alcalin. Astfel, odată metabolizat, acidul citric nu mai creează în corp aciditate, care, potrivit multor specialişti, este cauza apariţiei multor afecţiuni.

În plus, menţinerea unei diete cu efect alcalinizant ajută şi la slăbit. De asemenea, apa caldă creşte temperatura corpului, ceea ce stimulează metabolismul, prin urmare, corpul va „arde” mai multe calorii.

Apa calda cu lamaie tine infecţiile la distanţă

Substanţele nutritive conţinute de lămâie susţin funcţiile sistemului imunitar, implicit previn infecţiile de tot felul. O lămâie conţine 187% din cantitatea zilnică necesară de vitamina C.

Această substanţă este un adevărat aliat al imunităţii, ajutând şi la neutralizarea radicalilor liberi, asociaţi cu apariţia cancerului, a bolilor cardiovasculare, precum şi cu îmbătrânirea prematură.

Apa calda cu lamaie previne infecţiile urinare

„Deşeurile” şi toxinele acumulate în corp pot fi evacuate mai uşor prin consumul de apă caldă cu lămâie, care are un puternic efect diuretic. Prin creşterea volumului de urină eliminată, se previn pietrele la rinichi şi infecţiile urinare. În cazul în care ai pietre la rinichi, poţi creşte consumul zilnic de apă cu lămâie de 3 ori pe zi.

Apa calda cu lamaie menţine sănătatea inimii

Şi sistemul cardiovascular are de câştigat de pe urma consumului zilnic de apă caldă cu lămâie. Beneficiile sunt puse pe seama potasiului conţinut de lămâi, acest mineral fiind implicat în menţinerea tensiunii arteriale la limite normale. De asemenea, unele studii au arătat că vitamina C ar putea preveni ateroscleroza şi accidentul vascular cerebral.

Apa calda cu lamaie inlătură respiraţia urât mirositoare

Calităţile antiseptice ale lămâilor acţionează ca un adevărat dezinfectant, eliminând bacteriile din gură, implicit, respiraţia urât mirositoare. În plus, prin aportul de vitamina C se poate reduce sângerarea gingivală. Ţine cont însă că lămâile pot afecta smalţul, de aceea, o soluţie ar fi să consumi amestecul cu paiul. SFAT: Dimineaţa este mai mult decât necesar să bem apă, întrucât noaptea, corpul a fost privat de acest lichid vital.