Cartofii dulci previn constipaţia

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să te menţii în formă şi eşti în cautarea alimentelor cu un conţinut caloric scăzut atunci optează pentru cartoful dulce.

Cantitatea de potasiu regăsită în acest aliment joacă un rol important în menţinerea sănătăţii musculare. Pe lângă potasiu îţi oferă şi o bună doză de calciu, fier şi proteine.

Studiile efectuate au scos la iveală faptul că un consum constant al cartofului dulce poate scădea riscul de apariţie a numitor afecţiuni precum diabet, obezitate,boli ale aparatului cardiovascular sau ale tenului, favorizează pierderea surplusului de kilograme şi oferă un plus de energie.

Menţin indicele glicemic scăzut

În cadrul unui studiu publicat în „Journal of Medicinal Food“, este precizat faptul că acest aliment poate menţine indicele glicemic scăzut tocmai datorită fibrelor pe care le conţine.

Astfel, persoanele care suferă de diabet de tip 1 dacă aleg să consume mai multe alimente bogate în fibre printre care şi cartoful dulce se vor bucura de un nivel mult mai scăzut al glucozei în sânge iar persoanele cu diabet de tip 2 vor observa nu doar îmbunătăţiri ale nivelului de glucoză în sânge dar şi a lipidelor şi a insulinei.

Află care sunt alimentele ce conţin potasiu şi te scapă de hipertensiune AICI

Au grijă de inima ta

Sodiul joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii tale, astfel, prin aportul de sodiu adus de consumul cartofului dulce acesta reduce tensiunea arterială. Un consum al produselor bogate în potasiu va fi benefic persoanelor ce se confruntă cu hipertensiune arterială. În felul acesta cartoful dulce îţi oferă aproximativ toţi nutrimenţii de care ai nevoie pentru a te menţine sănătos.

Specialiştii afirmă faptul că în general adulţii nu se bucură de necesarul zilnic al acestor două minerale, astfel, un consum periodic de cartof dulce vine în ajutorul tău furnizându-ţi cantitatea necesară pentru tine.

În plus, ţine cont de faptul că o dietă bogată în betacaroten mai ales în cazul bărbaţilor tineri , joacă un rol protectiv împotriva cancerului de prostată, afirmă specialiştii departamentului de nutriţie de la Harvard School Of Public Health.

Uşurează digestia

Tocmai pentru că se bucură de conţinut de fibre, îţi vor fi de mare folos în prevenirea constipaţiei asigurând în acelaşi timp o bună activitate a tranzitului intestinal. Sistemul digestiv este vital pentru sănătatea ta.

Betacarotenul din cartoful dulce o dată ajuns în organismul uman se transformă în vitamina A, potrivit cercetătorilor de la Harvard, vitamină esenţială atât în timpul sarcinii cât şi în perioada alăptării.

Dacă vrei să te asigură că ai o alimentaţie corespunzătoare pentru a încuraja fertilitatea, atunci alege să introduci în alimentaţia ta cartoful dulce. Îl poţi găti sub formă de supă, la cuptor în coajă sau pe grătar ca şi garnitură.

Îţi întăresc imunitatea

Betacarotenul, vitamina C oferă o creşte sporită a imunităţii organismului tău, această combinaţie fiind considerată ca fiind una dintre cele mai puternice, în ceea ce priveşte substanţele nutritive.

În plus, colina ce se regăseşte din abundenţă în cartoful dulce sprijină activitatea organismului tău de la calitatea somnului, activitatea musculară până la activitatea cerebrală, deoarece absoarbe grăsimile, reduce inflamaţia cronică şi susţine procesul de învăţare.

Bucură-te de calităţile antiinflamatoare ale cartofului dulce şi de gustul său unic şi parfumat.