Carnea de vită ajută la scăderea colesterolului ,,rău”
După ce au efectuat mai multe studii, cercetătorii au descoperit că o dietă care cuprinde şi carne macră de vită ajută la menţinerea sănătăţii inimii.
În cadrul studiului, realizat la Universitatea din Pennsylvania (SUA), oamenii de ştiinţă au evaluat nivelul crescut de colesterol în cazul mai multor adulţi, dar şi impactul pe care îl are consumul acestui tip de carne asupra sănătăţii.
După ce au consumat aproximativ 100-150 grame de carne macră de vită pe zi, nivelul colesterolului ,,rău” al participanţilor la studiu a scăzut în medie cu 10%.
,,Deşi până acum s-au zis şi alte lucruri, descoperirile noastre au arătat că dieta care curpinde carne macră de vită are un rol important în menţinerea sănătăţii, inclusiv a nivelului colestrolului <<rău>>”, a afirmat Penny Kris-Etherton, profesor de Nutriţie la Universitatea din Pennsylvania.
Cercetarea a fost publicată în Jurnalul American de Nutriţie.