Căpşunile previn bolile cardiovasculare

2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că sunt gustoase şi aromate, căpşunile ajută la prevenirea diabetului şi a bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu recent.

Sunt bogate în antioxidanţi

De asemenea, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin, aceste fructe delicioase au şi rolul de a împiedica modificările celulelor, ceea ce previne apariţia bolilor canceroase. Flavonoidele declanşează multe mecanisme antioxidante care acţionează la nivel celular şi previn îmbolnăvirea organismului.

Reduc colesterolul rău

În plus, fibrele contribuie la scăderea colesterolului rău, reducând astfel riscul de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare.

Cercetătorii au descoperit că arterele ramificate sunt mai sensibile la boli din cauza lipsei unei proteine numite Nrf2. Secţiunile drepte ale arterei sunt protejate de proteina care împiedică celulele să se inflameze, un indiciu timpuriu de dezvoltare a bolilor de inima.

Însă, cura cu căpşuni este echivalentul unui tratament care revitalizează sistemul cardiovascular. Antioxidanţii din căpşuni ajută la funcţionarea corectă a celulelor, fie că sunt produşi în mod natural de organism, fie că provin din hrană.

De aceea, autorii studiului sfătuiesc toate persoanele să consume în mod costant aceste fructe bogate în antioxidanţi, întrucât menţin celulele, organele şi vasele de sânge sănătoase.