Bombe calorice pe care le consumăm frecvent

1 2 jpg jpeg

Principalul defect al acestor alimente este că sunt pline de calorii, precum şi de carbohidraţi, grăsimi şi alte elemente nutritive care, asimiliate în cantităţi moderate sunt benefice organismului, în timp ce excesul reprezintă calea sigură către obezitate şi implicit boli cronice.

Iată o listă cu bombele calorice pe care le consumăm în mod frecvent şi la care ar trebui să renunţăm încetul cu încetul!

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - carnea procesată

Fereşte-te de orice produs din categoria mezeluri - şuncă, salam, cârnaţi, crenwurşti - deoarece conţin extrem de multe grăsimi.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - alimentele de tip fast-food

Hamburgerul, şaorma, hot-dogul sau cartofii prăjiţi, într-un cuvânt produsele fast-food, sunt adevărate bombe calorice. Acestea au un conţinut mare de grăsimi şi carbohidraţi rapizi, cu densitate calorică mare. Consumate foarte des, aceste alimente au drept consecinţă supraponderalitatea şi apoi obezitatea.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - brânzeturi procesate

Acestea conţin în general peste 40% grăsime, iar unele sortimente au şi foarte multă sare. În această categorie sunt incluse brânza topită, caşcavalul sau brânza de burduf.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - untul şi margarina

Şi aceste două produse conţin multe grăsimi şi implicit multe calorii. Cel mai bine ar fi ca aceste alimente să nu facă parte din alimentaţia ta, să uiţi pur şi simplu că există sau să le consumi foarte rar.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - laptele integral şi iaurturile cu fruc

Laptele cu procent mare de grăsimi este inamicul siluetei, la fel şi iaurturile cu fructe care conţin mult zahăr sau îndulcitori periculoşi. Mănâncă mai bine iaurt simplu şi fructe separat.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - pâinea albă

Nu doar pâinea de culoare albă este periculoasă. Verifică foarte atent etichetele, pentru că de cele mai multe ori pâinea aşa-zis „neagră” are foarte multă făină albă sau pur şi simplu un colorant sintetic, „caramel”.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - pizza

Pizza gătită după reţete italiene este foarte sănătoasă şi cu puţine calorii, însă pizza comercializată în marile magazine este plină de calorii. Magazinele fast-food au înlocuit ingredientele proaspete cu unele ce conţin conservanţi, rezultând astfel o pizza foarte bogată în calorii şi substanţe toxice pentru organism.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - produsele de patiserie

Multe persoane s-au obişnuit să consume produse de patiserie. Dar pateurile au foarte multe calorii, aproximativ 300 kcal/100 grame, iar ca valoare nutritivă conţin numai glucide şi grăsimi. În plus, consumând în mod constant produse de patiserie, în timp vei avea o lipsă de vitamine şi minerale în organism.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - supele la plic

Supa preparată acasă, cu multe legume, zarzavaturi şi carne slabă, este excelentă pentru o alimentaţie sănătoasă. Din lipsă de timp, însă, mulţi „apelează” la supa instant, mult mai uşor de preparat, dar deloc sănătoasă. Aceasta conţine un număr mare de grăsimi periculoase, conservanţi artificiali şi foarte multă sare, extrem de periculoasă pentru sănătatea inimii.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - băuturile carbogazoase

Nu doar anumite alimente conţin foarte multe calorii, ci şi unele băuturi răcoritoare. Aşadar, evită pe cât posibil să bei sucuri dulci, care conţin foarte mult zahăr. Pentru a nu acumula kilograme în plus, axează-te pe sucuri naturale 100% sau pur şi simplu pe apă plată. Şi ceaiurile îmbuteliate din magazine sunt „pline” de zahăr. Astfel, o sticlă de 500 ml are aproximativ 400 de kcalorii, la fel ca un suc obişnuit. Chiar dacă vei bea o sticlă de ceai îmbuteliat pe parcursul unei zile întregi, caloriile se depun la fel ca şi când îl bei dintr-o dată.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - bere

O bere conţine foarte multe calorii, aproximativ cât o pâine la o masă, iar cocktail-urile din băuturi alcoolice sunt adevărate bombe calorice pentru organism.

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent - frişca instant

Deşi se pune foarte puţină frişcă instant în cafea, de fapt, acele linguriţe pe care le bei pe timpul zilei adaugă aproximativ 200 de calorii la aportul zilnic, ca şi grăsime, echivalentul unei bucăţi destul de mari de unt.