Berea ţine la distanţă bolile de inimă

1 2 jpg jpeg

Berea reprezint─â o surs─â bogat─â de vitamine din tip B, precum vitaminele B6 ┼či B9, iar atunci c├ónd este consumat─â cu modera┼úie poate contribui la cre┼čterea sistemului imunitar al acestora la entit─â┼úi responsabile de transmiterea bolilor infec┼úioase.

Corina Zugravu, Pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie, spune c─â ÔÇ×cerealele reprezint─â unul dintre ingredientele naturale de baz─â ale berii, transform├ónd-o practic ├«ntr-o surs─â de vitamine pentru organism. Berea este bogat─â ├«n special ├«n vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) ┼či acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmat─â ├«n timp prin studii care au demonstrat o absorb┼úie ridicat─â a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere ├«n diet─â, acest fapt put├ónd s─â contribuie la o rezisten┼ú─â sporit─â a sistemului imunitarÔÇť.

Reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare

Pe de alt─â parte, speciali┼čtii sus┼úin c─â berea ar putea reduce riscul apari┼úiei afec┼úiunilor cardiovasculare. Acest lucru se datoreaz─â ingredientelor naturale din care este f─âcut─â acest─â licoare ┼či a cantit─â┼úii mici de sodiu pe care o con┼úine, fiind cunoscut─â rela┼úia dintre cre┼čterea tensiunii arteriale ┼či consumul de alimente cu un ├«nalt con┼úinut de sare.

├Änt─âre┼čte sistemului osos

Surs─â bogat─â de siliciu organic, element-cheie ├«n procesul de cre┼čtere a densit─â┼úii minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumat─â cu modera┼úie, ar putea favoriza s─ân─âtatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat ├«n lupta cu osteoporoza, boal─â a sistemului scheletal caracterizat─â prin masa osoas─â sc─âzuta ┼či deteriorarea ┼úesuturilor osoase.

Favorizeaz─â memoria pe termen scurt

Berea poate favoriza ┼či procesele de memorare, asigur├ónd ├«ncorporarea datelor recente ├«n memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au eviden┼úiat faptul c─â un consum moderat de bere ar putea permite o cre┼čtere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de aten┼úie ale sistemului nervos central.

Speciali┼čtii atrag aten┼úia c─â secretul pentru ob┼úinerea unor efecte benefice organismului const─â ├«n modera┼úie, nutri┼úioni┼čtii recomand├ónd un consum de 330 ml ├«n cazul femeilor ┼či 660 ml ├«n cazul b─ârba┼úilor.

├Ämbun─ât─â┼úe┼čte digestia Un pahar de bere consumat dup─â o mas─â mai copioas─â sau dup─â m├ónc─âruri mai grase, poate ac┼úiona benefic asupra ├«ntregului organism av├ónd un rol ├«n ├«mbun─ât─â┼úirea digestiei. Un consum moderat al acestei b─âuturi-aliment ar putea aduce beneficii organismului, contribuind la asigurarea unui tranzit intestinal corespunz─âtor. ÔÇ×Concret, fibrele pot stimula secre┼úia de acid gastric, pancreatite, enzime, gastrin─â ┼či colecistochinin─â, substan┼úe nutritive necesare pentru stimularea tranzitului intestinal corespunz─âtorÔÇť, explic─â nutri┼úionistul Corina Zugravu.

Cum putem obţine aceste efecte benefice organismului

Speciali┼čtii atrag aten┼úia c─â secretul pentru ob┼úinerea unor efecte benefice organismului const─â ├«n modera┼úie, nutri┼úioni┼čtii recomand├ónd un consum de 330 ml ├«n cazul femeilor ┼či 660 ml ├«n cazul b─ârba┼úilor.