Berea, benefic─â pentru femei

1 2 jpg jpeg

Dup─â o zi de munc─â, o s─âpt─âm├ón─â agitat─â, un pahar de bere este o surs─â de vitamine ┼či minerale necesare organismului t─âu. Adorat─â de b─ârba┼úi, este un adev─ârat deliciu ├«n zilele c─âlduroase, la o ie┼čire cu prietenii sau la un gr─âtar ├«n aer liber.

ÔÇ×Cu rol ├«n men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii sistemului osos, siliciul este un pion important ├«n preven┼úia osteoporozei. Berea con┼úine acest element, ceea ce ├«i poate asigura o pozi┼úie de ne├«nlocuit ├«ntr-o diet─â echilibrat─â destinat─â femeilor. Astfel, datorit─â acestui con┼úinut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea inciden┼úei osteoporozei. Totodat─â, ┼či ├«n cazul unei alte teme extrem de interesante ├«n r├óndul femeilor, men┼úinerea siluetei, berea vine cu ve┼čti bune. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut ┼či care a vizat rela┼úia ├«ntre consumul de bere ┼či indicatorii de mas─â corporal─â, au revelat, f─âr─â echivoc, c─â un consum moderat de bere nu are nicio influen┼ú─â asupra siluetei, celebra ÔÇťburt─â de bereÔÇŁ r─âm├ón├ónd un simplu mitÔÇŁ, spune Corina Zugravu, Pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie.

Un alt aspect pl─âcut atunci c├ónd ne referim la bere este c─â ├«n buc─ât─ârie te poate ajuta s─â ob┼úii o carne fraged─â ┼či bun─â. Dac─â alegi s─â la┼či la marinat carnea ├«n bere neagr─â mai ales, te vei bucura de un gust mult mai intens, ne asigur─â cei de la Food Chemistry.

Previne osteoporoza

Siliciul din bere a atras atenţia cercetătorilor care au ajuns la concluzia că un pahar de bere pe zi ajută considerabil al fortificarea masei osoase a femeilor mai ales în perioada menopauzei.

├Än urma acestui studiu s-a observat c─â siliciul este un element importat ├«n cre┼čterea ┼či dezvoltarea oaselor dar ┼či ├«n men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii lor, evit├ónd apari┼úia osteoporozei.

Cite┼čte ┼či: Fortific─â-┼úi oasele printr-o alimenta┼úie adecvat─â

Conţine antioxidanţi

Ace┼čti antioxidan┼úi pot fi compara┼úi cu bijuteriile purtate de femei, ace┼čti sunt indispensabili atunci c├ónd vrei s─â str─âluce┼čti de s─ân─âtate. ┼×i la acest capitol berea este pe primul loc la b─âuturile ce ar trebuie consumate de c─âtre femei, aten┼úie ├«ns─â cu modera┼úie, astfel vei ob┼úine un efect advers.

Antioxidan┼úii din bere con┼úin mal┼ú care provine din orz, hamei care con┼úine flavonoidele ce sunt recunoscute ca fiind cei mai puternici antioxidan┼úi, mai benefici dec├ót ceiul verde sau chiar ┼či soia.

Nu ├«ngra┼č─â

Se spune tot mai des c─â berea ├«ngra┼č─â, c─â este responsabil─â de apari┼úia abdomenului inestetic mai ales la b─ârba┼úi. Adev─ârul este c─â tot ce se consum─â f─âr─â m─âsur─â d─âuneaz─â indicelui de mas─â corporal─â.

Con┼úinutul de sodiu, carbohidra┼úi, proteine dar ┼či vitamine precum cele din complexul B, mai ales B2 ┼či B6, recomad─â berea s─â fie consumat─â cu modera┼úie. Po┼úi s─â te bucuri de beneficiile ei al─âturi de cei dragi, respect├ónd un regim alimentar echilibrat asociat cu mi┼čcare ┼či voie bun─â