Beneficiile NEŞTIUTE ale cartofilor mov

1 2 jpg jpeg

Este adevătat că nu mulţi au auzit de ei şi nici nu sunt aşa de ieftini, însă merită să-i introduci în alimentaţia ta. Pe lângă faptul că acest soi este indicat în curele de slăbire, cartofii violeţi au numeroase beneficii pentru organism. Iată doar câteva dintre acestea!

Cartoful violet este bogat în vitamina C, dar şi în fier, calciu, potasiu, proteine, fibre şi carbohidraţi.

Această legumă minune ajută la întărirea sistemului imunitar, la arderea grăsimilor şi la prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, un studiu recent a demonstrat că tensiunea arteriala a persoanelor care au consumat cartofi violeţi (gătiţi la aburi, fierţi sau la cuptor) de două ori pe zi, timp de o lună, a scăzut.

Pe de altă parte, aceste persoane nu au luat în greutate. Scăderea tensiunii se datorează antioxidanţilor care se găsesc în acest soi de cartofi.

Noul sortiment de cartofi este bogat într-un tip de antioxidanţi numiţi antocianine. Aceştia dau culoarea caracteristică afinelor şi murelor şi protejează celulele din organism, prevenind chiar apariţia tumorilor.

Specialiştii spun că acest soi de cartofi reduce şi riscul de apariţiei a cancerului de colon. Pe de altă parte, acest sortiment de cartofi conţine nişte substanţe chimice care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ca să-şi menţină cât mai multe dintre proprietăţi, cartoful mov trebuie preparat într-un anumit mod. Iată cum se procedează: se fierbe în coajă, cu puţină sare. Se curăţă şi se pisează. Se adaugă o ceapă roşie, puţin suc de lămâie, un strop de ulei de măsline şi mărat tocat.