Beneficiile consumului de mango în acest sezon

2 jpg jpeg

Unul dintre motivele principale pentru care mango nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta este cantitatea mare de antioxidanţi pe care îi conţine, transformând acest fruct într-o adevărată armă împotriva unor boli precum cancerul sau leucemia. Nutrimenţii despre care vorbim fiind izoquercitrina care oferă un excelent efect antihipertensiv, quercitina, astragalina şi acidul galic.

Nici enzimele nu sunt de trecut aşa uşor cu vederea, iar dacă mai menţionăm şi faptul că are un conţinut semnificativ de vitamina A, vitamină importantă pentru piele şi vedere sănătoasă şi vitamina C care sprijinaorganismul în lupta împotriva radicalilor liber, iată cum se conturează ideea fructului perfect pentru a-l consuma oricând, însă cu precădere în sezonul rece.

Atenuează durerea

Datorită complexului vitaminic pe care îl deţine cât şi proteinele, carbohidraţii, mango este extrem de util în încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, protejând şi de apariţia bolilor de inimă.

În cazul în care vrei să te bucuri de avantajele lui şi să îţi faci o mască facială din pulpa de avocado, aceasta va ajuta la deschiderea porilor şi la eliminarea inesteticelor coşuri. Poţi să apelezi şi la sucul proaspăt stors dintr-un mango şi să îl aplici pentru maxim 10 minute pe faţă şi apoi să clăteşti cu apă călduţă din abundenţă, vei vedea rapid efectele sale benefice.

Dacă pielea ta este iritată, masca de mango va atenua orice fel de durere şi va şterge orice fel de eczemă de pe tenul tău.

Află cât de sănătoase sunt frunzele de mango AICI

Este un digestiv natural

Tocmai datorită cantităţii de enzime digestive de care se bucură, un fruct de mango ajută la o mai bună digestie după fiecare masă, sprijinind buna funcţionare a întregului sistem digestiv. Dacă ai probleme cu aciditatea gastrică, acum ai soluţia perfectă şi anume consumă mango, acesta va alinia aciditatea şi se va comporta precum un adevărat pansament gastric.

Fibrele te vor ajuta să ţii constipaţia la distanţă, şi în acelaşi timp te va ţine la distanţă de indigestii, dizenterii şi greţuri matinale.

Medicament pentru ochi

Vitamina A oferită corpului chiar şi de la un singur fruct de mango este suficientă astfel încât să menţină sănătatea oculară şi să nu ai de a face cu mâncărimi la nivelul ochilor, pierderea vederii mai ales pe parcursul nopţii, şi previne înflamaţia la nivelul corneei.

În acelaşi timp previne şi apariţia anemiei, mai ales dacă ai un deficit de fier este indicat să cosnumi mango cât de des poţi, cel puţin unul pe zi.

Fierul conţinut de mango ajută la o mai bună absorbţie a vitaminei C, astfel că acest fruct este indicat mai ales femeilor gravide şi persoanelor aflate la menopauză. Potasiul îţi va proteja inima de eventualele probleme ale aparatului cardiovascular şi totodată va ajuta la normalizarea nivelului de insulină din sânge. Deci, ai toate motivele bune pentru a introduce acest fruct în alimentaţia ta.

Conţinutul ridicat de vitamina B6 va contribui substanţial la scăderea nivelului homocisteinei, o toxină care afectează atât celulele cerbrale cât şi inima.

Bun afrodisiac

Dacă ai nevoie să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală, alege să consumi în fiecare zi un fruct de mango. Bogat fiind în vitamina E, va contribui la reglarea hormonilor sexuali, îmbunătăţind totodată şi memoria.

Acidul glutamic, este factorul principal care îi oferă acestă putere fructului de mango asupra memoriei şi asupra capacităţii de concentrare.