Beneficiile consumului de fructe goji

1 2 jpg jpeg

Goji este unul dintre fructele cele mai bogate în vitamina C. Beneficiile sale pentru sănătate sunt numeroase. Deşi este cunoscut de peste 2.000 de ani în Tibet, proprietăţile acestuia au fost recent recunoscute de medicina modernă. Consumate ca atare sau adăugate în salate sau în iaurtul cu cereale, fructele goji aduc porţia zilnică de vitamine şi de minerale de care are nevoie organismul.

Beneficiile consumului de fructe goji: conţine multă vitamina C şi E

Ştiai că fructul Goji, unul din cele mai bogate alimente în vitamine: C, E (regăsită foarte rar în fructe), B1, B2 şi B6, conţine şi 21 de microelemente, cum ar fi calciu, zinc, cupru, magneziu şi germaniu - un agent anticancerigen, acizi graşi şi carotenoizi.

Nivelul de oxidanţi al fructelor Goji, măsurat pe scara ORAC (Capacitatea de absorbţie a Radicalului Liber al Oxigenului) este de 25.000 unităţi, aproape de 20 de ori mai mare în comparaţie cu portocalele). Specialiştii de la Goji Planet precizează că, în urma analizelor complexe de laborator efectuate la Facultatea de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca, fructul goji este un tonic pentru toate vârstele şi poate fi consumat fără restricţii sub formă de fructe uscate, de ceai sau în amestec cu iaurt. Un consum zilnic de 10-30 grame asigură organismului necesarul de vitamine şi de nutrienţi.

Beneficiile consumului de fructe goji: de ajutor în diete

Cu ajutorul fructelor Goji poţi pierde din greutate într-un mod sănătos, fără a fi nevoie să te înfometezi. Este important să incluzi în dieta ta aceste fructe. Goji conţin crom, un mineral necesar organismului pe timpul dietei, deoarece acesta ajută la păstrarea masei musculare. Poţi ţine sub control şi apetitul cu ajutorul acestor fructe.

Beneficiile consumului de fructe goji: contribuie la creşterea longevităţii

Goji, numit şi superfructul longevităţii, este un puternic antioxidant care întăreşte inima şi sistemul imunitar. Siropul de fructe Goji păstrează proprietăţile terapeutice ale renumitelor fructe. Este remediu pentru ficat, rinichi, ochi şi pentru inimă, îmbunătăţeşte vederea, circulaţia sângelui şi, nu în ultimul rând, este un tonic pentru sistemul nervos.

Statisticile din zona Tibetului, locul de origine al renumitelor goji, dovedesc că numărul persoanelor cu vârste care depăşesc 100 de ani este de 16 ori mai mare decât în alte zone geografice ale lumii.

Consumat sub formă de cură, de câte două luni pe an, siropul Goji contribuie la creşterea longevităţii. Acest tonic extraordinar se găseşte acum şi în magazinele Plafar din ţara noastră.

Alte beneficii ale cosumului de fructe goji:

- datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină, fructele goji previn degradarea vederii;

- consumul de goji conduce la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, ajutând astfel la prelungirea duratei de viaţă. S-a şi dovedit statistic că numărul persoanelor cu vârste de peste 100 de ani din regiunea Tibetului, locul de origine al fructelor Goji, este de 16 ori mai mare decât în alte regiuni ale lumii;

- aceste fructe sunt recomandate persoanelor anemice, deoarece au un conţinut bogat de fier şi fibre;

-sunt indicate şi persoanelor care suferă de boli cronice de ficat, diabet zaharat sau hipertensiune.