Bei prea multă cafea? Aşa scapi de acest obicei!

1 2 jpg jpeg

În loc de cafea alege băuturi cu lapte

Înlocuieşte 1-2 cafele cu băuturi pe bază de lapte. Amestecă laptele cu cacao sau praf de roşcove, ciocolată caldă, ceai cu lapte sau lapte cu zahăr vanilat. Mai poţi încerca să bei în loc de cafea cicoare sau orz solubil.

Scade treptat cantitatea

Ideal ar fi să ajungi la o singură ceaşcă de cafea băută dimineaţa. Ajută digestia şi te energizează pentru câteva ore bune. Dacă bei multe cafele pe zi, începe prin a înlocui una dintre ele cu un ceai verde sau un suc de fructe. Mai mult de o ceaşcă te poate aduce în situaţia că devii dependent. Dacă ajungi să revii la un număr mai mare de cafele pe zi, iarăşi rişti să-ţi fie greu să renunţi la ele.

Reţine!

Pentru a nu te deshidrata, bea mai multă apă după cafea!

Alimente proteice îţi dau mai multă energie

Proteinele îţi dau un plus de energie de-a lungul zilei, în timp ce alimentele care conţin carbohidraţi te fac somnolent. Alege preparate din carne şi legume la masa de prânz. Evită dulciurile, pentru că şi ele te storc de energie.

Citeşte şi: Efectele negative ale consumului de cafea

Mişcarea are efectul cafeinei şi alungă durerile de cap

Corpul tău este stimulat să producă endorfine când faci exerciţii fizice. Endorfinele sunt neurotransmiţători numiţi şi hormonii fericirii. Este tocmai ceea ce ai nevoie dacă vrei să scapi de durerile de cap, un simptom des întâlnit în perioada în care vrei să renunţi la cafea. Ieşi la alergat sau fă gimnastică de 2-3 ori pe săptămână şi, pe termen lung, te vei bucura cu siguranţă de efectele benefice ale mişcării.

Te-ar mai putea interesa: Câtă cafea e bine să bem?

Nu te lupta cu dependenţa de cafea când eşti stresat

Cel mai bine ar fi să se întâmple într-o săptămână de concediu, când eşti mai liniştit şi scapi de rutina de la locul de muncă. Pentru a reuşi să scapi de dependenţa de cafea, este important să aştepţi o perioadă în care nu eşti presat de termene limită sau în care primeşti responsabilităţi în plus.