Bea seara aceste ceaiuri pentru a slăbi şi a curăţa ficatul!

1 2 jpg jpeg

Este bine de ştiut că există anumite băuturi care te pot ajuta să îţi cureţi organismul şi să îl ajute să funcţioneze mai bine. Pe parcursul zilei se acumulează diferite toxine în organism de la alimentaţia necorespunzătoare, de la poluarea din aer, motiv pentru care este indicat ca seara înainte de culcare să îi dai o mână de ajutor organismului.

Ceai de muşeţel

Una dintre cele mai uşoare băuturi de preparat, cel mai indicat fiind să adaugi apa fiartă peste o lingură de plantă la o cană de ceai. Lasă la infuzat maxim 10 minute, strecoară ceaiul şi apoi poţi să îl bei.

Pe lângă faptul că te va ajuta să dormi mai bine, ajută la relaxarea creierului şi asta datorită cantităţii de antioxidanţi conţinut. Ajută al curăţarea ficatului, a intestinelor şi facilitează eliminarea toxinelor.

Află ce afecţiuni pot fi tratate cu muşeţel AICI

Infuzie de lămâie

1 2 jpg jpeg

Curăţă o lămâie şi pune-o la fiert într-un litru de apă. Las-o 5 minute acoperită, apoi strecoară ceaiul şi bea-l cu o oră înainte de a te băga în pat. Atât vitamina C, mineralele cât şi antioxidanţii din lămâie îţi vor oferi un puternic efect diuretic care te va ajuta să elimini txinele, bacteriile şi toate celelalte aspete negative din organismul tău.

În plus, acest remediu te va ajuta să scapi şi de kilogramele nedorite, accelerând procesul de arderi a metabolismului în timp ce dormi.

O altă variantă de a folosi lămâia este să o combini cu ghimbirul. Şi anume, ia o bucată de ghimbir, taie-o în bucăţi mici sau da-o pe răzătoare, o jumătate de lămâie şi pune-le la fiert pentru 10 minute. Strecoară ceaiul obţinut şi consumă-l înainte de culcare.

Ambele ingrediente îţi vor oferi un adevărat efect antiinflamator, antibacterian şi îţi vor întări sistemul imunitar.

Ceai de mentă

1 2 jpg jpeg

Lasă la infuzat pentru 10 minute o mână de frunze de mentă. Consumă-l când este călduţ acest ceai pentru a beneficia din plin de toţi antioxidanţii ce îi conţine şi mai ales de uleiurile esenţiale care ajută la accelerarea metabolismului, ajutându-l să elimine toate toxinele acumulate pe parcursul zilei.

Pe lângă acţiunea sa benefică asupra ficatului, ceaiul băut seara înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să te detaşezi după o zi plină şi agitată la birou, şi în plus este un moment plăcut de împărtăşit în familie.