Bea asta înainte de culcare pentru a scădea glicemia!

2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de un somn nocturn calitativ este foarte important ce faci înainte de a te băga în pat. Astfel, dacă până acum ai auzit că un pahar de lapte călduţ sau un ceai de tei este remediul bun pentru a te relaxa şi a ajuta organismul tău să se odihnească mai bine, află acum secretul licorii care te ajută în timpul somnului să reglezi nivelul de glucoză din organism.

Ce este glucoza?

Un compus organic esenţial care îi furnizează energie creierului. Deoarece neuronii nu pot stoca cantitatea de glucoza, aceştia depind de fluxul sanguin pentru a le asigura o aprovizionare constantă cu energie. Consumul de carbohidraţi asigură sursa principală de glucoză organismului.

Creierul deşi este un organ mic ce reprezintă aproximativ 2% din greutatea corporală, pentru buna lui activitate are nevoie de energie constantă, care o ia în mare parte din alimentaţie mai ales din carbohidraţi, mai ales că neuronii nu se odihnesc niciodată, ei repară şi construiesc permanent, aşa se explică de ce dimineaţa avem mintea mai limpede şi putem găsi soluţii mult mai uşor.

Află cât de util pentru sănătatea ta este oţetul de mere AICI

Beneficiile oţetului de mere

Bucurându-se de o amplă gamă de întrebuinţări şi virtuţi sănătoase, este apreciat mai ales pentru capacitatea sa de a echilibra flora intestinală, în restabilirea pH-ului pielii şi adjuvant în eliminarea surplusului de kilograme.

Dacă alegi să îl amesteci cu ghimbir şi miere de albine vei obţine un remediu extrem de benefic şi util pentru a trata inflamaţiile gâtului.

Astfel este necesar să amesteci o lingură de oţet de mere cu un sfert de linguriţă de piper negru macinat, două linguri de apă, o lingură de miere şi un sfert de linguriţă de piper cayenne.

Bea acest amestec seara înainte de culcare şi în felul acesta vei ţine sub control nivelul glicemiei.

Cercetătorii de la Universitatea Arizona au cercetat efectele oţetului de mere pe 11 pacienţi suferinzi de diabet tip 2. Pe perioada dsfăşurării acestui studiu, aceştia nu au folosit insulina ca şi tratament ci doar medicamentaţia de bază cu o doză din două linguriţe de oţet de mere împreună cu 30 de grame de brânză seara înainte de a merge la culcare. Rezultatul obţinut în urma acestui studiu a fost acela de a observa cum a doua zi dimineaţa nivelul glicemiei serice s-a echilibrat.

Oţetul de mere protejează pielea

Datorită posibilităţii sale de a restabili pH-ul pielii, oţetul de mere este de mare folos în tratarea

de piele, a arsurilor solare, a negilor, în caz de intoxicaţie, acnee, micoze sau răni superficiale.

Mai mult de atât acesta ajută la eliminarea toxinelor acumulate mai ales la nivelul sistemului limfatic, în felul acesta va îmbunătăţi funcţia homeostatică, furnizează o doză mare de antioxidanţi organismului tău care vor susţine buna activitate a vaselor sanguine şi va elimina stresul din organism.

Corectează problemele digestive

Atât oţetul de mere cât şi toate legumele fermentate sunt un remediu natural împotriva afecţiunilor precum refluxul gastroesofagian sau ulcer. Datorită faptului că produsele fermentate conţin mari cantităţi de acid lactic, această substanţă spirijină buna funcţionare a florei intestinale. Obişnuieşte să bei două linguriţe de oţet de mere cu o linguriţă de miere într-un pahar de apă caldă după masă şi problema este ca şi rezolvată.

Ştiai că...

... o linguriţă de oţet crud este cel mai bun remediu pentru a scăpa de sughiţ?

... compresele cu oţet grăbesc vindecarea vânătăilor şi a leziunilor cutanate?