Băuturile îndulcite pot provoca probleme cardiace

1 2 jpg jpeg

Cercetarea a fost realizat─â pe femei de v├órst─â mijlocie care obi┼čnuiau s─â consume de cel pu┼úin dou─â ori pe zi b─âuturi ├«ndulcite, dar ┼či pe unele care preferau aceste b─âuturi, ├«ns─â mai rar.

Rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â femeile care ob┼čnuiau s─â bea des b─âuturi ├«ndulcite avea ┼či un risc de patru ori mai mare s─â s─â aib─â nivelul trigliceridelor m─ârit, s─â se ├«ngra┼če ┼či s─â prezinte simptomele diabetului.

,,┼×ansele s─â c├ó┼čtige ├«n greutate sunt mult mai mari ├«n cazul femeilor care prefer─â b─âuturile ├«ndulcite. Pe l├óng─â problemele cu greutatea, riscul de a suferi de diabet devine din ce ├«n ce mai mareÔÇŁ, a afirmat Christina Shay, asistent universitar la Centrul de ┼×tiin┼úe al Universit─â┼úii din Oklahoma, SUA.

Consum├ónd acest tip de b─âuturi, femeile au ┼či mai multe ┼čanse s─â dezvolte afec┼úiuni cardiace datorit─â zah─ârului sau altor ├«ndulcitori.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â sus┼úin c─â lucrurile nu sunt similare ┼či ├«n cazul b─ârba┼úilor care consum─â b─âuturi ├«ndulcite.