Avantajele unei diete bogate în caise

1 2 jpg jpeg

O caisă medie ca mărime îţi aduce până la 8% din necesarul zilnic de fibre alimentare. În plus, caisele scad nivelul colesterolului „rău“ şi previn bolile cardiovasculare, cancerul de colon şi de stomac.

Te privează de probleme de vedere

Vitamina A, pe care corpul o preia din caise, ajută la îmbunătăţirea vederii, prin contribuţia la refacerea pigmenţilor sensibili la lumină. Aşadar, se poate spune că o cură de caise îţi ajută ochii.

Reduc arsurile digestive

Dacă suferi de hiperaciditate, alege pentru gustări caise şi piersici! Reduc hiperaciditatea şi previn demineralizarea organismului. Chiar dacă unele sunt acrişoare sau acide, sărurile minerale din ele reglează secreţia sucurilor digestive, secreţia biliară şi contribuie la eliminarea acidului uric din organism.

Îţi aduc un plus de fier şi de calciu

Un consum zilnic de caise, mai ales în anotimpul cald, reduce semnificativ riscul de leşin, provocat de deshidratare, hipocalcemie sau anemie. Conţinutul relativ bogat în calciu, fier şi apă este doar unul dintre secretele prevenirii leşinului din aceste cauze.

Alungă stresul şi nervozitatea

Prin conţinutul lor, caisele pot reface echilibrul dintre sodiu şi potasiu. 100 g caise furnizează 320 mg potasiu. Datorită potasiului, aceste fructe contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos.

Menţin senzaţia de saţietate

Caisele calmează rapid foamea şi conţin puţine calorii. De aceea sunt indicate în curele de slăbire: 100 g de caise îţi aduc numai 28 de calorii. Pentru a profita la maximum de benficiile caiselor, alege să le mănânci crude.