Avantajele micului dejun doar cu fructe

1 2 jpg jpeg

Un organism perfect are nevoie de hrană atât spiriuală cum este meditaţia, respiraţia, mişcarea cât şi fizică precum este alimentaţia de zi cu zi.

Consumarea fructelor la masa de dimineaţă nu doar că îţi va oferi o porţie zdravănă de enrgie dar te va ajuta să pierzi şi câteva kilograme din cauză că mobilizează tractul digestiv.

Vitamine şi minerale de la prima oră

Considerate ca fiind o veritabilă sursă de antioxidanţi printre care menţionăm vitamina C dar şi potasiul, atât de necesare pentru buna funcţionare a corpului tău.

Bananele sunt un exemplu clar al prezenţei potasiului, un nutriment esenţial pentru sănătatea musculaturii tale, astfel că dacă alegi să consumi dimineaţa o banană îţi vei îmbunătăţi condiţia fizică şi vei preveni anumite probleme de sănătate.

Pentru un stil de viaţă sănătos este indicat să cosumi 5 porţii zilnice de fructe şi legume.

Află care sunt beneficiile consumului de goji dimineaţa AICI

Conţinut important de fibre

Pe lângă vitamine şi minerale fructe îţi aduc un aport de fibre care îţi vor oferi senzaţia de sănătate mai mult timp, te vor ajuta să combaţi contipaţia şi să te menţii tânăr.

Un mic dejun perfect at trebui să înceapă prin a consuma un pahar de apă cu lămâie, care datorită efectului astringent al lămâii să pregătească tractul digestiv pentru a fi curăţat şi vitaminizat.

Apoi este indicat să consumi o porţie zdravănă de fructe de principiu ar fi bine să fie fructe de pădure precum zmeura, murele, afinele struguri. Au cel mai mare nivel de antioxidanţi, la care poţi adăuga unpahar de suc de portocale sau o combinaţie dintre lămâie şi grepfruit.

În cazul în care eşti mare fan pepene roşu ţine mintă să îl consumi simplu fără a-l combina şi cu alte fructe, dar în schimb poţi să îl combini cu mentă din plin.

Fructele te ajută să îţi menţii frumuseţea interioară şi să o transpui prin menţinerea tenului sănătos şi curat.

Efect puternic de detoxificare

Datorită faptului că abundă în vitamine, minerale, apă şi agenţi de detoxifiere ca flavonoidele, carotenidele şi polifenoli, care neutralizează toxinele din ficat, fructele te ajută să lupţi cu succes împotriva bolilor degenerative.

În plus bananele sunt indicate să le consumi dimineaţa mai ales dacă te confrunţi cu retenţia de apă în organism, în plus sunt eficiente şi pentru faptul că ajută la eliberarea secreţiilor hormonale în organism.

Întăreşte sistemul imunitar

Principalul ingedient necesar pentru a mobiliza creierul este glucoza, astfel fructele devin un bun punct de plecare la drum dis de dimineaţă, fructele oferă un indice glicemic mare care consumat ăn prima parte a zilei ajută sistemul cerebral să lupte împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Dacă nu apuci să mănânci suficient dimineaţa, prepară-ţi un smoothie de fructe, la care să adaugi iaurt. Iar seara poţi să înlocuieşti fructele cu legumele sau cu un smoothie de spanac sau kale. Mai mult de atât dacă alegi să consumi fructele de dimineaţă ele se vor absorbi mai bine în organism şi vor forma o barieră împotriva bacteriilor.