Avantajele consumului redus de carne roşie

1 2 jpg jpeg

Precum bine spune o vorbă din popor:„ cea mai bună legumă este porcul”, însă în realitate lucrurile stau un pic diferit şi asta din cauza faptului că o alimentaţie în care predomină carnea favorizează creşterea nivelului estrogenului în organism.

În special în cazul femeilor care preferă orice alt tip de carne în loc de peşte, acestea prezintă un risc mult mai mare de endometrioză.

Însă aspectul cel mai îngrijorător este că potrivit unor studii consumul cărnii vine la pachet cu un aport scăzut de fibre, aspect ce duce la uşurarea procedeului de înmulţire a bacteriilor rele.

Legătura dintre carne şi kilogramele în exces

2 jpg jpeg

Dacă aparţii sexului feminin şi vrei să pierzi câteva kilograme bune, una dintre cele mai bune idei este să renunţi la carne, în special cea roşie.

Fiind bogată în grăsimi saturate, poţi să o înlocuieşti cu peştele, astfel te vei bucura de o porţie sănătoasă de Omega-3.

Cel mai sănătos exemplu de viaţă sănătoasă le aparţine japonezilor, aceştia fiind recunoscuţi pentru dieta lor bogată în peşte şi toodată având şi cele mai puţine cazuri de cancer.

Află ce se întâmplă dacă renunţi definitiv la carnea roşie AICI

Vegetarian sau carnivor

2 jpg jpeg

Carnea are o serie de avantaje cât şi de dezavantaje mai ales dacă ne referim la reacţiile petrecut în organism atât în timpul consumului cât şi în absenţa sa.

Cele două tabere etern rivale, vegetarienii şi carnivorii, carnea nu va avea niciodată semnul de egalitate, însă putem observa că persoanele care au un consum scăzut de carne sunt mult mai sănătoase. Pe când în cazul bărbaţilor carnivori mai ales se regăsesc din ce în ce tot mai multe cazuri de gută şi afecţiuni cardiace.

La această concluzie au ajuns şi cercetătorii nemţi car alături de cei austrieci afirmă că persoanele care nu consumă deloc carne riscă să dezvolte atât osteoporoză, depresie, anxietate cât şi afecţiuni cardiace.

Secretul constă în moderaţie, mai ales că proteinele din carne favorizează relaxarea creireului în momente tensionate.