Atenţie! Alimentele sănătoase care sunt vinovate pentru kilogramele în plus

1 2 jpg jpeg

Într-adevăr, acestea sunt mai sănătoase, dar pot fi şi mult mai pline de calorii. Conform nutriţioniştilor, mulţi dintre noi sunt induşi în eroare crezând că mânca multe gustări "sănătoase" şi care nu ne îngrăşă.

Nutriţionista Leanne Ward compară conţinutul de calorii al unui mic bol de migdale, care ajunge la 415 de calorii, cu un baton Twix, plin de zahăr, care însă conţine doar 275 de calorii.

În loc de a sugera că un baton de ciocolată este o alternativă mai sănătoasă decât migdalele, Ward a explicat importanţa controlului porţilor când vine vorba de consumul de alimente sănătoase, dar mai calorice, cum ar fi nucile.

”Mulţi dintre clienţii mei nu pot înţelege de ce nu îşi pot atinge obiectivele de scădere în greutate, în ciuda faptului că mănâncă sănătos şi includ alimente bune în dietă, dar această comparaţie demonstrează că şi alimentele sănătoase consumate peste măsură pot aduce kilograme în plus".

Nutriţionista a declarat că de multe ori suntem păcăliţi să credem că alimentele sănătoase nu îngrăşă, însă acest lucru este greşit: migdalele, nucile, somonul şi avocado sunt alimente foarte calorice, care pot aduce imediat kilograme nedorite.

Ea recomanda că întodeauna să ne cântărim alimentele şi să nu depăşim o porţie, pentru a nu ne trezi cu consecinţe neplacute.