Aşa se prepară cea mai bună salată pentru silueta ta!

1 2 jpg jpeg

Este foarte greu să găseşti o reţetă minune care să funcţioneze la toată lumea. Practic, acel praf magic care te scapă de orice fel de problemă,mai ales de ţesutul adipos nu există. Există în schimb un secret, şi anume să înveţi să mănânci suficient cât să traieşti sănătos, şi să combini diverse alimente astfel încât să ai savoare în farfurie şi vitalitate în corp.

Îţi propunem o idee delicioasă, hrănitoare şi care să te ajute să îţi menţii greutatea sub control. Şi cel mai important aspect, te vei menţine în formă mâncând.

Legumele, de nelipsit din dieta zilnică

2 jpg jpeg

Pentru această salată plină de nutrimenţi benefici sănătăţii şmai ales imunităţii tale în acest sezon ai nevoie de o varză crudă, o ţelină şi un morcov. Asigură-te că ai la dispoziţie cantităţi egale din fiecare. Poţi să le tai mărunt sau să le dai prin răzătoarea foarte fină.

Adaugă suc de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline.

Pentru şi mai mulă savoare poţi să adaugi câteva măsline verzi, o linguriţă de boabe de porumb şi o mână de pătrunjel tocat fin.

Amestecă bine toate ingredientele şi savurează-le încet, fără a mânca pe fugă.

Află cât de benefic este consumul de morcov în anotimpul rece AICI

Cât este de eficientă?

Aceste legume şi anume: ţelina, varza şi morcovul sunt secretul sănătăţii tale şi a unei bune funcţionări a tuturor sistemelor din corpul tău.

Aceşti 3 aliaţi reuşesc să facă exact ceea ce îţi promit marea parte a dietelor însă fără rezultate. Şi asta deoarece varza este foarte bogată în fibre, motiv pentru care este soluţia ideală pentru a asigura un tranzit activ şi a preveni constipaţia. Se bucură de puţine calorii, are o porţie bună de acid lactic care ajută la buna funcţionare a musculaturii.

Ţelina, diuretic şi expectorant

1 2 jpg jpeg

Datorită faptului că are în compoziţia sa o substanaţă asemănătoare insulinei, ţelina este un aliment bun mai ales pentru diabetici. În plus este un bun agent antiasmatic, carminativ şi totodată digestiv.

Poţi să o foloseşti şi în smoothie-uri, sucuri sau la prepararea diverselor sortimente de mâncare.

Morcovul extrem de bogat în vitamina A ajută la menţinerea sănătăţii pielii, a aparatului digestiv, are acţiune antidiareică, laxativă, antihemoragică, ajutând şi al fluidizarea bilei şi la regenerarea ficatului.

Consumă această salată ori de câte ori simţi nevoia să mănânci, poţi chiar să faci o zi doar cu această salată şi apoi treptat să înlocuieşti o masă cu altceva, dar o salată din aceasta este obligatoriu să ai în fiecare zi.

Nu uita de hidratarea corespunzătoare şi de mişcare!