Aşa poţi să-ţi detoxifici colonul într-o singură zi!

Sucul de prune are numeroase beneficii pentru sănătate  jpeg

Prunele sunt vedetele sezonului, iar culoarea lor ce variază între violet, indigo, negru şi vişiniu se datorează conţinutului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi benefici organismului uman.

Despre acest antioxidant, specialiştii afirmă că este mult mai puternic decât betacarotenul regăsit în morcov de exemplu şi mult mai puternic chiar şi decât vitaminele E şi C, cea din urmă fiind recunoscută pentru stimularea sistemului imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea din Berlin au ajuns la concluzia că dacă timp de 3 săptămâni consumi cel puţin 6 prune, idiferent că sunt uscate sau proaspete, vei fi ferit de afecţiuni ale oaselor, colsterolul se va menţine în parametri optimi şi şansele de apariţie a cancerului de colon se vor micşora considerabil.

Stimulează sistemul nervos

Una dintre principalele calităţi ale prunelor ste aceea că oferă un efect diuretic şi de stimulare a sistemului nervos, având efect benefic şi asupra ficatului ameliorând stările sale inflamatoare, a intestinelor în special a colonului fiind un bun laxativ natural.

În cazul în care te confrunţi cu probleme legate de aciditatea gastrică, ţine cont de faptul că prunele pot să joace rolul unui tratament eficient şi auxiliar în gastrite sau ulcer duodenal. Fiind capabile să îmbunătăţească starea pacientului în cazul în care acesta se confruntă cu probleme precum colecist sau afecţiuni ale rinichilor.

În plus, prunele se bucură de un conţinut bun de vitamina A, un singur fruct oferind 8 % din aportul zilnic de vitamina, despre care este recunoscut faptul că promovează refacerea şi creşterea oaselor.

Află de ce boli te scapă prunele uscate AICI

Întăresc sistemul imunitar

2 jpg jpeg

Cu 30 de minute înainte de masă consumă un pahar de suc de prune şi în felul acesta rezistenţa organismului în faţa bacteriilor şi infecţiilor de sezon va creşte şi totodată vei avea parte de un tonic eficient pentru sistemul tău nervos. Conţinutul de vitamina C regăsit în ele va face minuni asupra sănătăţii tale mai ales că fiecare fruct conţine 7% din aportul recomandat zilnic.

Trebuie menţionat faptul că vitamina C ajută la producerea carnitinei, substanţă care joacă un rol important în metabolismul celulelor vii, în descompunerea ţesutului adipos şi în transformarea lui în energie.

Fie că alege să bei un pahar de suc de prune fie că alegi să consumi o mână de prune, ţine cont de faptul că efectul lor laxativ se va petrece fără îndoială şi te va ajuta să elimini toate toxinele şi resturile alimentare mai ales de la nivelul colonului dar şi excesul de grăsimi.

Dacă îţi doreşti să scapi de câteva kilograme bune atunci asigură-ţi doua pahare de suc zilnic băut dimineaţa la micul dejun şi al doilea la prânz.

Reprezintă o sursă bună de carbohidraţi

Sărace în calorii şi printre singurele fructe pe care le poţi consuma atunci când eşti la dietă într-o cantitate mai mare. Conţin acizi organici care favorizează eliminarea acidului uric, pot fi consumate inclusiv de către persoanele ce suferă de diabet, cu precizarea că cele uscate au o concentraţie mai mare de carbohidraţi ce vor stimula pancreasul să secrete insulină, deci mare grijă cu cele uscate şi liber al cele proaspete.

E de ajuns să ţii o zi de detox pe săptămână

Dacă te confrunţi periodic cu episoade de constipaţie, te simţi fără energie, sistemul tău imunitar este scăzut atunci ai nevoie de un mic truc ce te va pune pe picioare.

Alege o zi din săptămână în care să nu fii nevoit să faci prea multe drumuri şi consumă pe parcursul întregii zile maxin 1 kilogram de prune proaspete.

Pe tot parcursul zilei este necesar să consumi 2 litri de apă pentru a te menţine hidratat şi să nu faci un efort fizic prea mare.

Vei observa cum a doua zi te vei simţi mai uşor iar tranzitul tău se va îmbunătăţi considerabil.

Atenţie!

Consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi.