Apa de cocos ├«mbun─ât─â┼úe┼čte digestia

1 2 jpg jpeg

Ce este apa de cocos?

Dac─â e┼čti tentat s─â o confunzi cu laptele de cocos, trebuie s─â ┼čtii c─â apa de cocos difer─â de acesta. Laptele de cocos este ob┼úinut din pulpa fructului, ├«n timp de apa de cocos este lichidul din interiorul fructului, c├ót este ├«nca necopt. Nutri┼úioni┼čtii recomand─â s─â o consumi zilnic deoarece te ajut─â s─â ├«┼úi ├«nt─âre┼čti sistemul imunitar, s─â ├«nl─âturi bacteriile care determin─â apari┼úia infec┼úiilor urinare, s─â sl─âbe┼čti ┼či s─â reduci presiunea arterial─â. Apa de cocos con┼úine potasiu, aminoacizi, gr─âsimi naturale, vitaminele B ┼či C, zinc, magneziu,caldiu ┼či sodiu.

├Ämbun─ât─â┼úe┼čte digestia

Gra┼úie con┼úinutului ridicat de fibre, apa de cocos previne constipa┼úia. Totodat─â,are ┼či rolul de a hidrata corpul ┼či de a-i oferi nutrien┼úii necesari.

Protejeaz─â inima

Deoarece scade nivelul colesterolului r─âu (LDL) ┼či cre┼čte colesterolul bun (HDL), circula┼úia s├óngelui se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte, astfel ├«nc├ót riscul apari┼úiei bolilor de inim─â este redus. ├Än plus, apa de cocos protejeaz─â arterele de depunerile de gr─âsime. Are efect de sc─âdere a tensiunii arteriale, datorit─â con┼úinutului de arginin─â, care dilat─â u┼čor arterele prin cre┼čterea nivelului de oxid de azot.

Menţine tinereţea pielii

Recunoscut─â ┼či pentru propriet─â┼úile ei ├«n domeniul frumuse┼úii, apa de cocos te ajut─â s─â ├«┼úi men┼úii pielea elastic─â ┼či fin─â,o hidrateaz─â,d ├óndu-i str─âlucire ┼či prospe┼úime. Ac┼úioneaz─â asupra celulelor ┼či a ┼úesuturilor, de aceea ar trebui s─â o bei zilnic cel pu┼úin un pahar.

Îţi oferă energie

Este cunoscut faptul c─â mul┼úi sportivi de performan┼ú─â beau ap─â de cocos ├«nainte de antrenamente, c├ót ┼či ├«n timpul acestora, pentru c─â aceasta are proprietatea de a preveni deshidratarea ├«n timpul efortului fizic. Datorit─â cantit─â┼úii mari de potasiu pe care o con┼úine,apa de cocos este considerat─â un bun hidratant, put├ónd ├«nlocui cu succes fluidele pierdute din corp.