Apa de cocos îmbunătăţeşte digestia

1 2 jpg jpeg

Ce este apa de cocos?

Dacă eşti tentat să o confunzi cu laptele de cocos, trebuie să ştii că apa de cocos diferă de acesta. Laptele de cocos este obţinut din pulpa fructului, în timp de apa de cocos este lichidul din interiorul fructului, cât este înca necopt. Nutriţioniştii recomandă să o consumi zilnic deoarece te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar, să înlături bacteriile care determină apariţia infecţiilor urinare, să slăbeşti şi să reduci presiunea arterială. Apa de cocos conţine potasiu, aminoacizi, grăsimi naturale, vitaminele B şi C, zinc, magneziu,caldiu şi sodiu.

Îmbunătăţeşte digestia

Graţie conţinutului ridicat de fibre, apa de cocos previne constipaţia. Totodată,are şi rolul de a hidrata corpul şi de a-i oferi nutrienţii necesari.

Protejează inima

Deoarece scade nivelul colesterolului rău (LDL) şi creşte colesterolul bun (HDL), circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte, astfel încât riscul apariţiei bolilor de inimă este redus. În plus, apa de cocos protejează arterele de depunerile de grăsime. Are efect de scădere a tensiunii arteriale, datorită conţinutului de arginină, care dilată uşor arterele prin creşterea nivelului de oxid de azot.

Menţine tinereţea pielii

Recunoscută şi pentru proprietăţile ei în domeniul frumuseţii, apa de cocos te ajută să îţi menţii pielea elastică şi fină,o hidratează,d ându-i strălucire şi prospeţime. Acţionează asupra celulelor şi a ţesuturilor, de aceea ar trebui să o bei zilnic cel puţin un pahar.

Îţi oferă energie

Este cunoscut faptul că mulţi sportivi de performanţă beau apă de cocos înainte de antrenamente, cât şi în timpul acestora, pentru că aceasta are proprietatea de a preveni deshidratarea în timpul efortului fizic. Datorită cantităţii mari de potasiu pe care o conţine,apa de cocos este considerată un bun hidratant, putând înlocui cu succes fluidele pierdute din corp.