Alimentele pe care să nu le păstrezi în frigider. Ce se întâmplă dacă ţii roşiile la rece
Totuşi, multe dintre alimentele despre care crezi că se păstrează bine în frigider îşi pierd gustul şi valoarea nutritivă dacă stau "la rece”. Iată ce produse ar fi bine să stea la temperatura camerei, ferite de frig.
Cartofii
Specialiştii susţîn că, dacă ţinem cartofii în frigider mai mult de câteva zile, aceştia vor avea o cantitate mai mare de zahăr şi cu totul alte valori nutriţionale. Cel mai bine ar fi să-i păstrăm într-un loc întunecat şi uscat.
Ciocolată
Pui ciocolată în frigider? Nu e deloc bine, nici măcar vara, pentru că se dizolvă zahărul din ea şi-şi schimbă uşor textura şi gustul.
Roşiile
Roşiile ţinute la frigider nu se mai coc şi devin moi şi lipsite de gust. Cel mai bine ar fi să le păstrezi la temperatura camerei.
Info
Fructele şi legumele proaspete pierd aproximativ 50% din conţinutul de vitamine în perioada în care stau la frigider. Din acest motiv, ar trebui să fie consumate în maximum 48 de ore după ce au fost cumpărate.
Cât ţii produsele în frigider
Carne crudă 1-3 zile
Carne preparată 2-4 zile
Peşte proaspăt 1 zi
Peşte preparat 2 zile
Supe şi ciorbe 2-3 zile
Brânză proaspătă 2-3 zile
Brânză fermentată max. 30 de zile
Fructe şi legume 2-5 zile