Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Îţi pot pune sănătatea în pericol

1 2 jpg jpeg

Însă există câteva alimente ce nu ar trebui congelate niciodată. În anumite situaţii, alimentele îşi pierd definitiv gustul, textura, aroma şi în final ajung să fie aruncate.

Avocado - În timp ce unele persoane cred că acesta poate fi congelat doar după ce este tăiat în jumătate, alte voci susţin că atunci când este îngheţat, avocado îşi pierde textura mătăsoasă şi gustul acestuia se schimbă complet.

Carnea de porc, fructele de mare şi puiul - Dacă au fost îngheţate, le-ai dezgheţat, iar apoi ai constatat că nu vei folosi întreaga cantitate, evită să congelezi din nou carnea de porc, fructele de mare sau puiul. Recongelarea acestor produse poate duce la dezvoltarea unor bacterii periculoase şi care pot pune sănătatea în pericol.

Pastele fierte - În momentul în care vor fi dezgheţate, acestea vor acumula o cantitate mai mare de apă şi îşi vor pierde gustul.

Brânzeturile moi - Depozitate la temperaturi foarte scăzute, acestea îşi vor pierde textura, potrivit dailymail.co.uk.

Cât de sănătoase sunt legumele congelate - aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete

Congelarea este un proces care întârzie dezvoltarea bacteriilor, astfel că alimentele pot fi păstrate în siguranţă şi în stare proaspătă. De exemplu, fructele şi legumele rezistă în congelator până la un an.

Legumele trebuie puse în congelator la scurt timp după ce au fost culese sau cumpărate, pentru a-şi păstra pentru mai mult timp vitaminele şi mineralele. Este recomandat să eviţi congelarea legumelor pătate sau uşăr zdrobite.

Alimentele fierte - Acesta vor acumula o cantitate mare de apă, iar când se vor dezgheţa nu vor mai avea gust. De asemenea, legumele se vor congela în cantităţi mici în pungi, cât pentru o singură utilizare. Odată dezgheţate, ele nu mai pot fi recongelate, pentru ca îşi vor pierde toţi nutrienţii.

Drept urmare, legumele congelate aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete şi nu se strică atât de uşor.