Alimente recomandate pentru fiecare tip de grupă de sânge

1 2 jpg jpeg

D'Adamo susţine de altfel că alimentele pe care le consumăm zilnic reacţionează chimic cu tipul de sânge. Astfel, dacă vom mânca în funcţie de grupa sanguină, alimentele vor fi digerate mai uşor, vom preveni boli şi vom putea să slăbim. Se poate observa că persoanele cu o anumită grupă sanguină preferă (sau, în unele cazuri, tolerează) anumite tipuri de alimente şi resping altele. Iată ce alimente să consumi în funcţie de grupa de sânge:

Grupa zero este cea mai veche grupă sanguină, adică a primelor fiinţe umanoide, care locuiau în peşteri şi se hrăneau cu vânat şi plante din mediul înconjurător.

Tipul sanguin 0 trebuie să aibă o alimentaşie bogată în proteine, mai exact în carne, cum ar fi carnea slabă, carnea de pasăre, peşte, legume, fasole şi produse lactate. Persoanele cu această grupă de sânge trebuie să evite carbohidraţii şi în special produsele de panificaţie din fâină de grâu.

Antropologii consideră că grupa sanguină A s-ar fi dezvoltat în perioada de trecere de la vânătoare la agricultură, când alimentaţia s-a diversificat, existând şi variante de hrană vegetariană.

D'Adamo spune că persoanele cu acest tip de sânge au un sistem imunitar sensibil, astfel că li se recomandă o dietă bazată pe fructe şi legume, fasole şi legume şi cereale integrale, de preferinţă din surse organice.

De-alungul timpului, tipul B s-a adaptat hranei bazate pe carne, produse lactate şi legume.

Medicul D'Adamo recomandă persoanelor cu grupa sanguină B să evite consumul de porumb, grâu, hrişcă, linte, roşii, alune şi seminţe de susan. Carnea de pui este, de asemenea, problematică, întrucât produce o reacţie toxică puternică în combinaţie cu acest tip de sânge.

Medicul încurajează consumul de legume verzi, carne, ouă şi lactate cu un conţinut scăzut de grăsimi.

Fiind o grupa de sânge mai rară, se presupune că a apărut mult mai târziu decât celelalte grupe, ca urmare a migraţiei şi amestecului raselor asiatice cu cele europene.

Persoanele cu grupa de sânge AB pot primi prin tranfuzie, sânge de la orice grupă, dar nu pot dona decât grupei lor. Pentru că este o combinaţie a două grupe diferite, A şi B, caracteristicile persoanelor ce posedă această grupa sunt combinate.

Astfel, persoanele cu această grupa sanguină au o imunitate crescută faţă infecţii, alergii sau boli autoimune, dar sunt sensibili la anumite forme de cancer.

Dietă ideala îmbină stilurile vegetarian şi carnivor-moderat, li se permit peste şi lactate. Alimentele recomandate în caz că vor să slăbească sunt lactatele, fructele de mare, brânză tofu, zarzavaturile, ananasul. Carnea roşie, gătită pe grătar sau afumată, se va consuma cu moderaţie.

De asemenea, persoanele cu această grupă de sânge trebuie să evite consumul de cafea şi alcool.