Alimente cu care poţi înlocui medicamentele

1 2 jpg jpeg

Seminţe de dovleac

O sută de grame de seminţe de dovleac crude au 534 mg de magneziu, motiv pentru care reprezintă un remediu excelent pentru durerile de cap apărute adesea şi din cauza carenţei acestui mineral. Aceeaşi cantitate de seminţe luată zilnic sau măcar de 2 ori pe săptămână ajută şi la:

- scăderea colesterolului

- reducerea tensiunii arteriale

- prevenirea paraziţilor intestinali

Lactate

Acele femei care nu au carenţe de calciu sau vitamina D sunt ferite de neplăcerile create de sindromul premenstrual, cum sunt durerile de cap, oboseala, nervozitatea, anxietatea. Ele iau 3 porţii de lactate pe zi constând în lapte de vacă sau de soia, iaurt, brânză. Ştiai că hormonii vegetali numiţi fitoestrogeni, din laptele de soia, reglează nivelul de hormoni feminini, estrogen şi progesteron?

Cereale integrale

În locul aspirinei sau a vreunui alt medicament pentru alungarea durerilor cauzate de febra musculară pune într-un bol cereale integrale şi iaurt sau mănâncă migdale. Acestea îţi aduc un plus de fibre, glucoză, vitamina E şi antioxidanţi, importante atunci când faci exerciţii fizice intense sau dacă n-ai mai făcut mişcare de ceva timp şi te-ai suprasolicitat.

Ierburi aromatice

Rozmarin e minunat în mâncărurile tale preferate cu carne de porc, miel, pasăre sau peşte, însă din el poţi face inhalaţii dacă suferi de sinuzită. Într-un vas cu apă clocotită pune 3 linguriţe de rozmarin, acoperă-ţi capul cu un prosop şi inhalarează vaporii degajaţi timp de 15 minute. Pentru un efect sporit, amestecă rozmarin cu oregano şi cimbru în cantităţi egale şi ia 3 linguriţe din acest amestec.