Alimente care te balonează

1 2 jpg jpeg

De aceea, este important să se facă anumite schimbări în stilul de viaţă, mai ales când vine vorba de alimentaţia de zi cu zi. Iată, aşadar, de ce alimente trebuie să te fereşti pentru a evita episoadele de balonare!

Guma de mestecat

În timp ce mesteci guma de mestecat, o mare cantitate de aer rămâne ,,blocată'' în sistemul digestiv provocând presiune asupra stomacului, balonare şi gaze intestinale. Acelaşi lucru se întâmplă şi când mâncăm pe fugă, fără să mestecăm bine mâncarea.

Broccoli, varză şi conopidă

În cazul anumitor persoane, aceste legume nu sunt complet digerate în intestinele mici din cauza unei lipse de enzime. Astfel, în momentul în care aceste alimente ajung în intestinul gros, bacteriile din acea parte a intestinului pot provoca neplăcuta stare de balonare şi, eventual, gaze intestinale.

Piersicile şi prunele

Dintre fructe, piersicile şi prunele sunt cele care duc cel mai frecvent la apariţia senzaţiei de balonare. Aceste fructe fermentează în momentul în care ajung în stomac, provocând balonare.

Anumite legume

Fasolea, soia, năutul sau lintea conţin oligozaharide, un tip unic de carbohidraţi solubili şi nedigerabili (fibre), motiv pentru care ingerarea acestor legume provoacă balonare şi flatulenţă de cele mai multe ori.

Lactatele

Intoleranţa la lactoza din lapte duce la balonarea abdomenului. Rolul lactozei este să dizolve zahărul din lapte. Chiar şi consumul unei cantităţi mici de lapte poate duce la apariţia neplăcutelor simptome specifice balonării.