Alimente care te ajută să-ţi recapeţi energia

1 2 jpg jpeg

Fulgii de ovăz

Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, te sfătuim să consumi un bol de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi în caz de dietă. În plus, pot completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.

Somonul

Consumul regulat de somon ,,hrăneşte'' corpul cu proteine care accelerează metabolismul, crescând astfel nivelul de energie al organismului.

Migdalele

Migdalele conţin magneziu, mineral care ajută la transformarea zahărului în energie. În plus, proteinele şi fibrele din compoziţia lor furnizează energie pe termen lung.

Avocado

Acizii graşi sănătoşi din compoziţia fructului de avocado diminuează inflamaţiile care provoacă oboseala, precum şi cauzele acestora.

Lintea

Bogată în fibre, lintea ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, în timp ce seleniul îmbunătăţeşte starea de spirit.

Afinele

Afinele sunt bogate în antioxidanţi, substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului. În plus, ele furnizează carbohidraţi sănătoşi şi, odată cu ei, mai multă energie. Fructele goji

Goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.

Aceşti antioxidanţi protejează organismul de stresul oxidativ, reduc oboseala şi întăresc capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi.