Alimente care nu îngraşă, pentru micul dejun

1 2 jpg jpeg

Nu trebuie băută cafeaua pe stomacul gol, iar fumătorii nu ar trebui deloc să aprindă ţigara înainte să mănânce. Micul dejun trebuie să fie format din alimente care stârnesc metabolismul şi care dau organismului energie. Aceste alimente nu trebuie să fie combinate între ele, ideea micului dejun care te slăbeşte fiind ca organismul să primească în prima parte a zilei fie predominant proteine, fie carbohidraţi, fie vitamine.

Aşadar, iată ce alimente poţi consumă la micul dejun pentru a slăbi:

Ouă, ciuperci, gref, portocale, iaurt degresat, banane, cereal integrale, fulgi de ovăz, supă de pui, 15 de grame de grătar, cafea îndulcită cu miere, apă caldă cu lămâie înainte de masă, migdale, 15 grame seminţe de in, 100 de grame, ardei iute combinat cu alimentele proteice (ouăle sau ciupercile), iaurt degresat combinat cu ardei iute şi puţină sare, pâine neagră prăjită cu un pic de ulei de măsline şi portocale.

Idei de combinaţii pentru prima masă a zilei

Sandviş de curcan

Un sandviş de piept de curcan sau de şuncă de curcan este ideal ca să-ţi începi ziua. Prepară-l cu pâine din cereale integrale. Carnea de curcan conţine proteine, care îţi dau energie. Mai poţi adăuga şi o felie de brânză slabă, sursă de calciu. Taie şi o roşie, pe care o stropeşti cu puţin ulei de măsline. Ouă

Două ouă fierte, servite cu o roşie şi câteva felii de castravete sunt un mic dejun ideal. Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, de aceea îţi dau energie şi nu te vei simţi slăbit.

Ouăle pot fi gătite şi sub formă de omletă cu legume. Poţi să pui ardei şi roşii, care sunt bogate în vitamine, dar îi dau şi o savoare deosebită.

Dacă îţi place peştele, poţi să mănânci la micul dejun un sandviş de somon. Îl pregăteşti din două felii de pâine integrală, o felie de somon afumat, câteva felii de castravete şi cremă de brânză. Pentru gust, adaugă mărar şi zeamă de lămâie. Poţi bea un ceai verde sau o cană de cafea neagră.

Cereale integrale

O porţie de cereale integrale cu iaurt slab este, de asemenea, o idee de mic dejun potrivit pentru cei aflaţi la cură de slăbire. Acest lucru se întâmplă deoarece iaurtul conţine calciu, necesar pentru sănătatea oaselor, iar cerealele integrale nu îngraşă şi te menţin sătul.