Alimente care nu ar trebui s─â lipseasc─â din dieta zilnic─â

2 jpg jpeg

Pe┼čtele

Bogat ├«n acizi gra┼či Omega 3, pe┼čtele aduce nenum─ârate beneficii s─ân─ât─â┼úii. Indicat pentru protejarea inimii ┼či dezvoltarea mu┼čchilor scheletici, pe┼čtele (macrou, p─âstr─âv, hering, ton, somon) reduce riscul apari┼úiei diabetului.

Broccoli

Surs─â bun─â de vitamina C, broccoli se num─âr─â printre alimentele care lupt─â ├«mpotriva cancerului. Introdus ├«n alimenta┼úie, ├«n special pe perioada iernii, broccoli reduce riscul apari┼úiei problemelor pulmonare ┼či ajut─â la eliminarea gr─âsimilor acumulate.

Oul

Indiferent dac─â este vorba de micul dejun sau de salate, oul este una din variantele potrivite. Luteina ┼či vitamina B12 din con┼úinutul oului au efect antiinflamator ┼či reduc riscul apari┼úiei bolilor de inim─â. Mai mult, oul con┼úine aminoacizi importan┼úi pe care organismul le ob┼úine doar din alimenta┼úie ┼či de care are nevoie pentru a produce proteine.

Spanacul

Nici spanacul nu ar trebui s─â lipseasc─â din dieta zilnic─â. Spanacul ofer─â calciu ┼či magneziu din bel┼čug ┼či nu este un aliment greu de digerat. Consumat de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, spanacul ajut─â la ├«nt─ârirea sistemului imunitar ┼či la reducerea glicemiei.

Vinul ro┼ču

Dup─â ce au efectuat mai multe studii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au ajuns la concluzia c─â resveratrolul, o substan┼ú─â din vinul ro┼ču, ajut─â la stoparea modific─ârilor ce apar la nivelul genelor responsabile de buna func┼úionare a inimii. Un pahar de vin ro┼ču este indicat ┼či diabeticilor, deoarece polifenoli, care se g─âsesc ├«n coaja strugurilor, ajut─â la reglarea nivelului de zah─âr din s├ónge.