Alimente care modifică mirosul corpului

1 2 jpg jpeg

Alimentele pe care alegi să le consumi nu influenţează doar stare de sănătate ci şi mirosul corporal, astfel că unul dintre punctele de atracţie poate fi perturbat dacă nu le selectezi cu atenţie.

Anumite alimente îţi pot influenţa mirosul corporal într-un mod negativ pe o perioadă mai mare sau mai mică de timp, motiv pentru care este necesar să ştii ce anume să eviţi.

Alimentele care conţin sulf

1 2 jpg jpeg

Sulful este unul dintre mineralele ce se regăseşc în mod natural în multe produse de origine animală şi vegetală, iar organismul uman foloseşte acest mineral pentru a produce cartilagiile, tendoanele şi ligamentele. Mai mult de atât sulful încetineşte impulsurile nervoase care transmit durerea şi astfel reduce această senzaţie. Cantitatea şi compuşii de sulf ce se regăsesc în special în ceapă şi în usturoi acţionează ca nişte anticoagulanţi naturali şi scad nivelul de colesterol din sânge.

Efectul benefic al consumului de alimente ce conţin pe cale naturală sulf este acela că ajută la întărirea sistemul imunitar, încetinind dezvoltarea unor tumori şi sporesc capacitatea ficatului de a elimina toxinele.

Însă chiar şi aşa, anumite alimente trebue evitate cu desăvârşire a fi consumate la o primă întâlnire.

Din această categorie fac parte varza, broccoli cât şi conopida, care deşi sunt extrem de sănătoase pentru organism, conţinutul de sulf pe care îl au favorizează apariţia transpiraţiei urât mirositoare ce poate dura câteva ore bune.

Nici ceapa sau uturoiul nu lasă o impresie bună, mirosul este resimţit atât în respiraţie cât şi prin intermediul transpiraţiei.

Află mai multe despre mirosul corporal AICI

Alimentele cu aport mare de fibre

1 2 jpg jpeg

Fibrele sunt nutrimenţii esenţiali pentru o bună digestie,pentru o funcţionare optimă a tractului digestiv şi care în acelaşi timp joacă un rol important în menţinerea senzaţiei de saţietate timp îndelungat.

Un deficit de fibre poate să fie responsabil de apariţia anumitor probleme precum constipaţie, hemoroizi sau chiar valori ridicate ale colesterolului ori ale glucozei în sânge.

Pe cealaltă parte, excesul de fibre poate contribui la apariţia ocluziei intestinale sau chiar la deshidratare deoarece una port mare de fibre are nevoie şi de o cantitate mare de lichide.

Astfel că dacă ai adoptat în dieta ta alimente sănătoase cu un aport de fibre, în special cerealele, nucile, fulgii de ovăz ţine cont de faptul că aceastea pot provoca apariţia gazelor intestinale, aspect deloc plăcut mai ales la o primă întâlnire.

La fel se poate întâmpla şi în cazul în care alegi să consumi fasole, mazăre sau chiar peşte.

Însă poţi ameliora acest aspect doar dacă alegi să consumi o cantitate mare de lapte sau de apă ori sucuri naturale, astfel încât fibrele să aibă mediul potrivit pentru a-şi dezvolta activitatea lor.

Nici cu cantitatea de proteine e bine să nu exagerezi la prima întâlnire, mai ales cu carnea roşie, care se digeră mult mai greu, şi astfel poate influenţa mirosul natural al corpului tău.

La capitolul băuturi nu consuma în exces cafea sau ceai negru deoarece acest tip de băuturi vor mări aciditatea gastrică şi poţi să te confrunţi chiar cu senzaţia neplăcută de gură uscată, aspect ce favorizează apariţia respiraţiei neplăcute.

Şi nu cred că mai este necesar a fi precizat faptul că tutunul se impregnează atât în haine, în piele, în păr şi nu te ajută să faci tocmai o impresie bună.