Alimente care menţin sănătatea ficatului tău

1 2 jpg jpeg

În general, ficatul se îmbolnăveşte din mai multe motive. Cele mai des întâlnite fiind ereditatea, consumul constant de alcool dar şi obezitatea.

Astfel că este necesar să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei tale cât şi orelor de somn pentru a te asigura că îi furnizezi condiţiile optime de funcţionare.

Ghimbirul asigură sănătatea ficatului

Fiind şi un antiinflamator, acesta ajută la reducerea inflamaţiilor apărute la nivelul ficatului datorită stilului alimentat şi exceselor făcute.

Poţi să îl foloseşti pe post de condiment pentru salate sau să îl adaugi în suc. Indiferent că alegi să îl foloseşti în stare naturală sau sub formă de pulbere acesta contribuie substanţial la buna funcţionare a întregului sistem imunitar, digestiv, respirator şi nu numai.

Cartoful dulce apără ficatul de alcool

Datorită conţinutului de vitamina A, vitamina B5, vitamina B6, dar şi alte substanţe nutritive,consumul lui în mod frecvent ajută la tratarea bolilor de ficat apărute din cauza consumului excesiv de alcool.

Din păcate unul dintre cei mai mari duşmani ai ficatului este alcoolul, urmat apoi de ţesutul adipos .

Un alt aliment pe care este bine să îl consumi pentru a regla nivelul trigliceridelor este banana. Eficientă pentru a trata multe afecţiuni şi pentru a menţine acest organ sănătos, bogată în potasiu, acid folic şi vitamine este ideală spre a fi consumată până la ora prânzului.

Turmenicul, antifungic, antibacterian, ajută la prevenirea şi tratarea cancerului

Acest condiment este un adevărat aliat la care poţi apela. Mai mult de atât nu trebuie să treci cu vederea nici de legumele crude. Acestea sunt bogate în fibre benefice bunei funcţionări a acestui organ. Nutrimenţii pe care îi conţin întăresc imunitatea ficatului făcându-l mult mai rezisten în faţa bolilor.

Păpădia, diuretic şi antioxidant necesar

Această plantă este un adevărat ajutor datorită efectului său diuretic şi antioxidant. Asigură de asemenea buna funcţionare a inimii. O poţi găsi foarte uşor la plafar sau la farmacie, poţi să o consumi sub formă de ceai sau poţi să alegi să adaugi această plantă în salate.

Află ce boli poţi trata cu ajutorul păpădiei AICI

Vitamina E şi ficatul

Această vitamină ajutâ atât ficatul cât şi inima, poţi să vorbeşti cu medicul tău şi în cazul în care este nevoie poate să îţi prescrie anumite suplimente care să o conţină. Poţi să consumi şi ficatul de vită, deoarece acesta conţine nutrimenţi benefici organismului tău În perspectiva feng shui-ului ficatul este un organ vital pentru energia întregului organism.