Alimente care îţi pot agrava răceala

2 2 jpg jpeg

Primăvara este sezonul când răceşti cel mai uşor. Sătul de hainele groase de iarnă şi de frig, cum dă un pic soarele, riscul de a răci este şi mai mare.

Dacă observi dimineaţa că te doare gâtul, ai nasul un pic înfundat, iar peste noapte te-ai confruntat cu frisoane, este clar că ai răcit. Alimentaţia joacă un rol important în procesul de vindecare. Uite care sunt alimentele pe care e bine să le eviţi în această situaţie.

Citeşte şi: Remedii naturiste pentru răceală

Alimentele uscate

Dificile de înghiţit, îţi vor irita şi mai mult mucoasa deja inflamată a gâtului. Dacă totuşi nu poţi renunţa la ele, încearcă să le consumi simultan cu lichide, precum cereale cu lapte sau fructe cu iaurt.

Alimentele acide

Şi aici intră celebrul fresh de dimineaţă făcut din portocale, lămâi, grapefruitul. Şi ele contribuie la iritarea mucoasei gâtului.

Cafeaua

Cafeina are efect diuretic, adică vei pierde mai multe fluide şi astfel o sa te deshidratezi. Un sistem imunitar puternic are nevoie de suficientă apă pentru a combate bacteriile şi infecţiile.

Alimentele prăjite

Pe lângă faptul că nu îţi întăresc deloc imunitatea, favorizează surplusul de kilograme, toate alimentele o dată prăjite au o textură crocantă, iritantă pentru gât. Poţi în schimb să optezi pentru fierberea lor, sau pentru a face supe şi ciorbe.

Citeşte şi: Iată cum deosebeşti gripa de răceală

Lactatele

Sigur ai mai auzit că nu este indicat consumul de lactate atunci când eşti răcit, motivul este faptul că lactatele favorizează producţia de flegmă şi mucus. În plus laptele poate să îţi schimbe gustul din cavitatea bucală, acţiune ce poate fi extrem de neplăcută uneori.