Alimente alcaline care te protejează de cancer
Hrişca
Este bogată în proteine, vitamine, fier. Hrişca este cunoscută şi pentru faptul că îţi dă energie, previne diabetul, cancerul şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii.
Uleiul de măsline
Acest tip de ulei este cunoscut pentru faptul că reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare, datorită antioxindaţilor, a vitaminei E şi a acizilor graşi mononesaturaţi pe care-i conferă. Acestea normalizează şi glicemia, ceea ce te ajută să ţii la distanţă o boală gravă precum diabetul zaharat.
Seminţele de in
Acestea sunt o sursă bună de vitamina E, antioxidanţi, fibre. Menţin inima sănătoasă, previn apariţia inflamaţiilor sau le stopează evoluţia, dacă ele există deja. Încă un atu al consumului de seminţe de in este acela că reduce intensitatea bufeurilor la menopauză.
Bananele
Fructele în general au efect alcalinizant. Dintre ele, bananele conţin fibre, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu şi previn apariţia cancerului, a bolilor de inimă, digestive. Acestea îmbunătăţesc digestia şi accelerează metabolismul.
Migdalele
Cresc masa musculară, ceea ce duce la scăderea nivelului de colesterol şi la arderea grăsimilor.
Broccoli
Mănâncă mai des broccoli pentru a reduce aciditatea în corp. Abundă de vitamine (C, B6, K), fier, potasiu. Reduc nivelul colesterolului, previn osteoporoza şi bolile cardiace.
Lămâile
Aciditatea te poate aduce în situaţia de a suferi de constipaţie, hipertensiune, pietre la rinichi. Lămâile, mai ales sucul lor, te ajută să le ocoleşti aducându-ţi un plus de vitamina A, calciu, zinc, vitamina C.