Ai răcit? Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă!
Supa de pui
Hidratantă şi hrănitoare, supa de pui este un aliment-minune în cazul răcelii şi gripei. Cercetările au arătat că acest aliment are efecte vindecătoare, datorită cisteinei, o substanţă cu acţiune antiinflamatoare. Cisteina acţionează ca un descongestionant nazal, ajutându-te să respiri mai bine.
Usturoiul
Şi usturoiul trebuie consumat cât mai des în caz de răceală sau gripă. Având proprietăţi antimicrobiene, usturoiul ajută la întărirea imunităţii. Alicina şi garlicina sunt elementele care conferă usturoiului proprietăţi antibiotice. În plus, este şi un bun decongestionant nazal şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Citricele
Portocalele, mandarinele, lămâile şi grepfrutul sunt bogate în vitamina C, nutrient cu rol important în combaterea infecţiilor respiratorii. Dacă eşti fumător, este indicat să consumi mai multe alimente care conţin vitamina C (ţigările îţi „fură” din această vitamină).
Ghimbirul
Remediu ideal în caz de probleme stomacale, greaţă şi stări de vomă, ghimbirul este indicat şi în infecţiile respiratorii. Unele cercetări au arătat că acesta ajută în lupta contra procesului inflamator din organism. Adaugă ghimbir proaspăt ras sau sub formă de pudră peste alte alimente.
Ceaiurile calde
De mai multe ori pe zi, consumă ceaiuri calde. Acestea sunt hidratante, desfundă nasul şi grăbesc vindecarea. Ceaiul verde, cel negru şi cel de fructe de pădure conţin antioxidanţi, de ajutor contra infecţiilor. Adaugă o linguriţă cu miere (când ceaiul nu este însă prea fierbinte) şi puţin suc de lămâie, care nu numai că dau un gust bun ceaiului, dar tratează natural şi durerea de gât.